Sausnītis: Eiropas pludmales volejbola čempionāta rīkošana Latvijai ir liela uzvara

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas čempionāts Jūrmalā, kas jau trešdien sāksies Majoru pludmales smiltīs, Latvijai ir liela uzvara, jo vēl pirms četriem gadiem šādu pasākumu noorganizēt pašu mājās šķita neiespējami, otrdien preses konferencē uzsvēra Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis.

CEV Eiropas čempionāts Jūrmalā, Majoru pludmales smiltīs, norisināsies no 16. līdz 20. augustam, Latvijai šāda mēroga sacensības uzņemot pirmo reizi vēsturē.

LVF prezidents Sausnītis preses konferencē uzsvēra, ka Eiropas čempionāta rīkošana Latvijai ir liela uzvara.

«Vai pirms četriem gadiem varējām domāt, ka šeit tiksimies Eiropas čempionāta finālā? Ar valdības un spēlētāju atbalstu esam izveidojuši veiksmīgu projektu. Gribu visiem vēlēt, lai mums viss izdodas, arī laikapstākļu un rezultātu ziņā. Domāju, ir lielas cerības, ka nākotnē pludmales volejbolā pie mums būs vēl lielāki pasākumi,» bilda LVF vadītājs.

Savukārt federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša uzskata, ka šim turnīram jāpaliek atmiņā kā vienam no svarīgākajiem Latvijas sportā šogad.

«Nav jābaidās skatīties tālāk un jātiek uz priekšu. Šķietami neiespējamas lietas ar laiku kļūst iespējamas. Aicinām skatītājus klātienē apmeklēt 16. un 17.augustā notiekošās spēles, kad visi korti būs pieejami bez maksas. Centrālais korts būs veltīts pašmāju sportistiem, tāpēc skatītājiem jānāk atbalstīt. Blakus kortos spēlēs ārzemnieki. Savukārt 19. un 20. augustā mači notiks tikai centrālajā kortā,» sacīja LVF ģenerālsekretārs.

Biļetes uz Eiropas čempionātu iespējams iegādāties interneta portālā «bezrindas.lv». Tāpat spēles jau no pirmās sacensību dienas būs skatāmas portālos «LMT Straume» un «sportacentrs.com», bet pēc tam uz izšķirošajiem mačiem tiešraides būs pieejamas arī televīzijas kanālā TV6 un portālā «skaties.lv»

«Uz fināla dienu ir atlikušas nedaudz mazāk par 1000 biļetēm. Tos, kas nav vēl nopirkuši, aicinu to darīt, jo laikapstākļi būs gana labi,» piebilda Dakša.

Tikmēr turnīra CEV tehniskais delegāts Dirks Dekers atzina, ka ir patīkami redzēt Latvijas puses progresu pasākumu rīkošanā.

«Sākām ar mazu turnīru, bet tagad rīkojam jau Eiropas čempionāta finālturnīru. Gribētu redzēt arī citas nacionālās federācijas tā strādājam. Trīs gadu laikā ir sasniegts lielisks progress. Jūrmalā būs sapulcējušās visas vadošās kontinenta komandas. Zinām par Vācijas pludmales volejbolistu panākumu, taču esmu pārliecināts, ka vietējie sportisti spēs sagādāt nopietnu konkurenci. Vēlu veiksmi mājinieku pāriem,» bilda Dekers.

«Īpaši sīvu konkurenci gaidām vīriešu turnīrā. Jau pērn biju Jūrmalā. Šogad būs vairākas būtiskas izmaiņas, taču, domāju, organizācija joprojām būs ļoti laba,» norādīja CEV pārstāvis.

Latvijas vadošajam duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šajā turnīrā mērķi ir visaugstākie - cīnīties par medaļām.

«Mērķi šim turnīram ir visaugstākie. Šim turnīram visu vasaru esam gatavojušies, likām akcentu. Gatavība nemaz nevar būt labāka,» otrdien preses konferencē sacīja Samoilovs.

Pirms pusotras nedēļas pasaules čempionātā, kas notika Austrijā, viņi apstājās astotdaļfinālā.

«Pēc pasaules čempionāta bija vairāku dienu atjaunošanās procedūras. Vairāk strādāju individuāli, bija ātruma treniņi,» norādīja Samoilovs. «Daudzi zina, ka man bija iekaisums ceļgalā, tāpēc strādāju, lai Eiropas čempionātā man tas nesāpētu.»

Pirms starta Majoros Samoilovs/Šmēdiņš aizvadījuši treniņus ar itāļiem Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu. «Jau pirms diviem mēnešiem sarunājām ar itāļiem, ka viņi atbrauks uz Jūrmalu ātrāk un kopā uztaisīsim mazu treniņnometni,» bilda volejbolists.

Tikmēr Latvijas dāmu pludmales volejbola labākā dueta pārstāve Tīna Graudiņa, kura spēlē kopā ar Anastasiju Kravčenoku, norādīja, ka būs priecīga arī kaut par vienu uzvaru turnīrā.

«Šajā čempionātā minimums būtu uzvarēt vienu spēli un tikt ārā no grupas. Tomēr trenerim ir svarīgi redzēt mūsu spēli bez kritumiem. Mums līdz tam mazliet pietrūkst,» atzina volejboliste, kura aizvadītajā nedēļā ieņēma dalītu piekto vietu (CEV) «Satellite» sērijas turnīrā Krievijā.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē pa 32 duetiem būs sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Dalībnieki cīnīsies par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā būs 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu savāca arī Samoilovs ar Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas spēlēs netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu