Kravčenoka: Esam maksimālistes - mums ar vienu uzvaru nepietiek

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu vadošais pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ir maksimālistes un viņām ar vienu uzvarētu spēli nepietiek, pēc panākuma Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā cīņā atzina Kravčenoka.

Graudiņa un Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā cīņā. H apakšgrupas spēlē Graudiņa un Kravčenoka, kuras turnīrā izliktas ar astoto numuru, ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:17) guva virsroku pār austrietēm Lenu Plesučnigu un Terēzu Štrausu, kurām piešķirts 25.numurs.

«Tīnai bija perfekts bloks, viņa šajā spēlē bija bloka monstrs. Vasarā dažreiz viņai bija bloks, dažreiz nē, bet šodien tas aizgāja. Mēs gribam šajā turnīrā parādīt savu labāko spēli, lai būtu prieks. Esam maksimālistes - mums ar vienu uzvarētu spēli nepietiek,» pēc uzvaras teica Kravčenoka.

Līdz šim Plesučniga un Štrausa spēlējušas atsevišķi, šādā sastāvā startējot kopā pirmo reizi šovasar. Ceturtdien Latvijas duets spēkosies ar polietēm Kingu Kolosinsku/Jagodu Gruščinsku un vācietēm Nadju Glencki/Jūliju Grosneri.

«Šodienas pretinieces tādā salikumā spēlēja pirmoreiz šovasar, tāpēc pirms spēles nevarējām neko prognozēt. Katrā no mūsu pretinieču pāriem ir viena meitene, kuru zinām - ar polieti tikāmies Eiropas U-22 čempionāta finālā, ar vācieti - pusfinālā. Pret Štrausu spēlējām Eiropas U-22 čempionāta ceturtdaļfinālā, bet ar otru vācieti spēlējām pērn Jūrmalā,» stāstīja Kravčenoka.

«Man maksimums bijuši trīs bloki pēc kārtas. It kā darīju to, ko vienmēr, bet izdevās labāk. Man bija sakāpinātas emocijas, kad noliku bloku savas publikas priekšā, likās, ka ir kaut kas īpašs. Patīk spēlēt mājās, bet arī nedrīkstam izgāzties. Visi mums jautā par mērķiem turnīrā, bet ejam no spēles uz spēli,» uzsvēra Graudiņa.

Arī viņa atzīmēja, ka austrietes maz spēlējušas kopā.

«Viņas dažreiz nesadalīja bumbu. Štrausai šī ir jau septītā pāriniece šovasar. Šī mums ir otrā sportiskās formas virsotne šogad, jo pirmo gribējām uz pasaules U-21 čempionātu,» Graudiņa atcerējās pasaules junioru čempionātu, kurā Latvijas duets apstājās ceturtdaļfinālā.

«U-21 čempionātā nepaveicās ar izlozi un ceturtdaļfinālā nedaudz pietrūka pret nākamajām čempionēm,» secināja Kravčenoka.

Graudiņa un Kravčenoka pagājušajā nedēļā CEV «Satellite» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā zaudēja Alisei Lecei un Martai Ozoliņai.

«Zaudējums Alisei un Martai uzdeva papildus niknumu. Tur nepiespiedām sevi atdot visus spēkus, nedaudz palaidāmies,» skaidroja Kravčenoka.

«Rezultāti kopumā šosezon ir ļoti labi, vienīgi vairāki zaudējumi ceturtdaļfinālos iedod mazu rūgtumu. Citas tikai sapņo par ceturtdaļfinālu, bet mēs neesam par to vairs pilnīgi apmierinātas,» uzsvēra Graudiņa.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmās spēles trešdien un ceturtdien skatītāji varēs apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnīsies par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā būs 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu