Šmēdiņš un Samoilovs EČ finālā Jūrmalā pirmajā dienā izcīna divas uzvaras

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar 12 cīņām trešdien Eiropas čempionātu Jūrmalā sāka astoņi Latvijas pludmales volejbola dueti. Pie uzvarām tika četri. Citās spēlēs pārsteigumu pagaidām bijis maz.

Paldies Eiropas Volejbola konfederācijai par speciālajiem ielūgumiem Latvijas duetiem! Tagad īpašo Eiropas čempionāta atmosfēru var izbaudīt astoņi mājinieku pāri.

Statistiski mājinieku dueti šodien aizvadīja 12 cīņas, no kurām uzvarēja četrās. Visticamāk, ka trim pāriem ar šīm uzvarām pietiks iekļūšanai izslēgšanas spēlēs, bet pārējie pieci pāri savu laimi turpinās kalt ceturtdien.

Iepriecināja Latvijas spēcīgākais sieviešu duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kas viešņām no Austrijas nedeva daudz cerību uz panākumu, maču aizvadīdamas vienā elpas vilcienā – uzvara pār Lenu Pleziučnigu un Terēzu Štrausu ar 2:0 (13, 17).

«Tīnai šodien bija vienkārši perfekts bloks. Bloka monstrs!» pārinieci uzslavēja Kravčenoka. «Vajadzēja servēt pa Štrausu un man ķert viņu blokā. Tas ir tas, kā mēs viņas uzvarējām iepriekšējo reizi,» uzvaras recepti atklāj Graudiņa. «Rīt jābūt tā, lai varētu pateikt, ka nospēlējām labi,» uz jautājumu par vēlmēm rītdienai vienkārši atbild Nastja.

Divas uzvaras divās spēlēs tika mājinieku galvenajiem favorītiem Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam, taču otrais panākums rokās devās grūti. Vācieši Markuss Bekermans un Janiks Harms vispirms vienos vārtos zaudēja Šveices duetam Niko Bēleram/Marko Kratigeram, it kā iemidzinot latviešus. Pret Šmēdiņu un Samoilovu viņi uzvarēja pirmajā setā ar 21:18 un piekāpās mājiniekiem otrajā setā ar tādu pašu rezultātu. Trešajā setā bija 12:10 Bekermana un Harmsa labā, bet tad uzvaras kausus par labu favorītiem noslieca Šmēdiņa serves un vāciešu kļūdas, Jānim un Sašam gūstot četrus punktus pēc kārtas un uzvarot setu ar 15:13.

Visbeidzot ceturtā uzvara mājinieku kontā tika Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam, kuri krietni zemāk par savām spējām aizvadīja grupas pirmo maču pret itāliešiem Aleksu Ranjeri un Adrianu Karambulu. Arī otrā cīņa latviešiem nebija perfekta, bet ar to pietika, lai uzvarētu Ukrainas duetu Jaroslavu Gordejevu/Mikolu Babiču – 2:1 (16, -26, 13).

«Labi, ka, spēlējot pret sauli, Babičs kļūdījās uzņemšanā,» pēc mača teica Mārtiņš. «Arī Haralds labi uzservēja. Taktika bija pareiza – pa Babiču spēlēt, bet kļūdu atkal bija par daudz...» Pēdējā seta beigās latvieši izsēja trīs punktu pārsvaru, taču sagādāja saviem skatītājiem pirmo uzvaru turnīrā.

No pārējiem Latvijas duetiem vistuvāk panākumam bija Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, taču viņiem bija spēcīgi pretinieki Beļģijas un Nīderlandes pludmales volejbolistu veidolā un, tāpat kā vēl četriem Latvijas duetiem, cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jāatstāj uz rītdienu.

Arī citās spēlēs pārsvarā uzvarēja favorīti. Pārsteigums noteikti ir turnīra pirmā dueta no Polijas Bartoša Lošjaka un Pjotra Kantora zaudējums itāliešiem Karambulam un Ranjeri un mocīšanās mačā pret Gordejevu un Babiču. Tāpat zaudējumu piedzīvoja vēl vieni potenciālie uzvaras pretendenti turnīrā krievi Jarzutkins un Stojanovskis, kas ar 0:2 (-17, -19) piekāpās frančiem Maksimam Tjersī un Romēnam Di Gjantomazo.

Sieviešu turnīrā par laikam negaidītāko pirmās dienas iznākumu parūpējās polietes Kinga Kolosinska un Jagoda Gruščinska, kas negaidīti pārliecinoši ar 2:0 (16, 15) apspēlēja grupas favorītes no Vācijas Nadju Glencki un Jūliju Grosneri.

Turpinājums ceturtdien

Vairāk lasiet šeit

17. augusta spēļu grafiks Majoru centrālajā laukumā

Ceturtdien, 17. augustā, grupu turnīru spēles visi Latvijas dueti turpinās spēlēt uz centrālā laukuma.

  • Pulksten 9.00 – Jursone/Auzina (Olte) (LAT) pret Davidova/Shchypkova (UKR),
  • pulksten 9.50 – Caica/Liepiņlauska (LAT) pret Birlova/Makroguzova (RUS),
  • pulksten 10.40 – Lece/Ozoliņa (LAT) pret Schwaiger S./Schützenhöfer (AUT),
  • pulksten 11.30 – Graudiņa/Kravčenoka (LAT) pretKolosinska/Gruszczynska (POL),
  • pulksten 12.20 – Solovejs/ Šmēdiņš T. (LAT) pret Seidl Rob./ Winter (AUT),
  • pulksten 13.10 – Točs/ Finsters (LAT) pret Ermaccora/ Pristauz (AUT),
  • pulksten 14.00 – Regža/ Pļaviņš (LAT) pret Losiak/ Kantor (POL),
  • pulksten 15.00 – Samoilovs/ Šmēdiņš (LAT) pret Beeler/ Krattiger (SUI),
  • pulksten 16.00 – Jursone/Auziņa (Olte) (LAT) pret Moiseeva/Syrtseva (RUS),
  • pulksten 17.00– Caica/Liepiņlauska (LAT) pret Lunde/Ulveseth (NOR),
  • pulksten 18.00 – Lece/Ozoliņa (LAT) pret Dumbauskaite/Povilaityte (LTU),
  • pulksten 19.00 – Graudiņa/Kravčenoka (LAT) pret Glenzke/Großner (GER).

Sacensību norises vieta - Jūrmalas pludmales centrs Majoros (Kaiju ielas galā).

Šīs spēles tiešraidē tiks translētas mobilajā televīzijā LMT Straume, kā arī portālos Sportacentrs.com, Skaties.lv un Tvnet.lv.

Arī rīt skatītājiem būs bezmaksas ieeja, izšķirošajās spēlēs (no piektdienas) biļešu cena 10, 15 un 20 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu