Jursone: Zaudējums ukrainietēm ir viens no sāpīgākajiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Zaudējums Ukrainas duetam ir viens no sāpīgākajiem, jo šī bija izšķirošā spēle par iekļūšanu Jūrmalā notiekošā Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs, pēc ceturtdien piedzīvotās neveiksmes atzina pieredzējusī Latvijas pludmales volejboliste Inese Jursone.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas duets Ance Olte un Inese Jursone, kura savulaik kļuva par Eiropas čempioni, F apakšgrupas spēlē ar 1-2 (19:21, 21:13, 14:16) atzina ukrainiešu Valentīnas Davidovas un Jevgēņijas Ščipakovas pārākumu, kuras turnīrā izliktas ar 11.numuru.

«Šis ir viens no sāpīgākajiem zaudējumiem, jo bija izšķirošais mačs, lai tiktu no grupas. Izdarījām visu, ko treneris teica. Varbūt šur tur vajadzētu aizsardzību uzlabot, bet pa lielam viss bija kārtībā. Šeit izpaužas spēļu pieredzes trūkums,» pēc mača sacīja pieredzējusī Jursone.

Oltei/Jursonei pēdējā seta ievadā bija neliels pārsvars, tomēr beigās ukrainietes spēja atspēlēties un izskaņā arī izraut uzvaru.

«Lai paņemtu izšķirošos punktus, pietrūka stabilitāte, treniņi, sparings, viss kopā - mums nav tāda noturība. 13:11 vadības izlaišana ir psiholoģiskā noturība. Ance aizvadīja savu labāko spēli - sita, izpauda emocijas, viss gāja kā pa plānu. Varbūt vēl bloku prasītos uzlabot, bet to mēnesī nevar ielikt un visu gribēt,» norādīja Jursone.

Turnīrā ar 27.numuru izliktās Olte/Jursone trešdien turnīru sāka ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpjoties ar sesto numuru izliktajām vācietēm Izabellai Šnaiderei un Viktorijai Bīnikai, kamēr ukrainietes ar 1-2 (21:18, 14:21, 13:15) kapitulēja krievietēm Aleksandrai Moisejevai un Jekaterinai Sircevai, kurām ir 22.numurs.

Vācijas un Krievijas duetu mačā ceturtdien ar 2-1 (25:27, 21:19, 15:12) uzvarēja Šnaidere/Bīnika, līdz ar to Olte/Jursone vēl saglabā izredzes izkļūt no grupas, taču tad pret krievietēm, ar kurām jātiekas plkst.16, jāgūst pārliecinoša uzvara.

«Tagad domāsim pa krievietēm, noteikti ar viņām var spēlēt. Moisejevu pazīstu jau sen, zinu viņu stilu, šeit nav komandu ar kurām nevar spēlēt. Varam cīnīties,» piebilda 35 gadus vecā Jursone, kura ar Ingunu Minusu 2009.gadā pludmales volejbolā kļuva par Eiropas čempionēm.

Zīmīgi, ka 33 gadus vecā Olte pludmales volejbolā līdz šim nav spēlējusi turnīros, kas ir ārpus Baltijas līmeņa un līdz ar to tādos arī vēl nav guvusi uzvaras.

Tikmēr citā spēlē Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska, kurām turnīrā ir 28.numurs, E apakšgrupas otrajā mačā ar 0-2 (12:21, 19:21) kapitulēja krievietēm Jekaterinai Birlovai un Nadeždai Makroguzovai, kurām piešķirts 12.numurs.

Spēles sākumā Latvijas duets vēl varēja turēt pretiniecēm, taču tad sāncenses veica atrāvienu. Savukārt otrajā setā Krievijas volejbolistes jau sākumā ieguva nelielu pārsvaru, ko nosargāja līdz mača beigām, lai arī Caica/Liepiņlauska izrādīja sīvu pretestību.

Caica/Liepiņlauska apakšgrupu kārtu noslēgs pret sacensību 21.numuru Ingridu Lundi un Odu Ulvesetu no Norvēģijas, šo maču sākot plkst.17.

Caica/Liepiņlauska trešdien pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās čempionāta piektajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas, bet Lunde/Ulvesete ar 2-1 (17:21, 21:15, 15:13) uzvarēja krievietes. Savukārt ceturtdien Čehijas un Norvēģijas duetu konkurencē ar 2-0 (21:13, 21:10) pārliecinoši uzvarēja Kolocova/Kvapilova. Viņas ar divām uzvarām ir grupas līderes, kamēr krievietēm un norvēģietēm ir pa vienam panākumam, bet latvietes abos mačos zaudējušas.

Latvijas duetiem Eiropas čempionāts trešdien sākās ne pārāk veiksmīgi, jo mājinieki 12 cīņās izcīnīja vien četras uzvaras. Pie diviem panākumiem tika vīru turnīra favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, uzvaru izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem gan bija arī viens zaudējums, bet dāmu turnīrā ar uzvaru turnīru iesāka Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji var apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu