Latvijas Volejbola federācijas oponenti: Ar mums ir jārēķinās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

32 Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedru ierašanās uz biedrības «Es par volejbolu!» organizēto sapulci ir signāls, ka federācijai jārēķinās ar tās oponentiem, uzsver biedrības valdes priekšsēdētājs Kaspars Timermanis.

Neizdodoties savākt nepieciešamo kvorumu, biedrības «Es par volejbolu!» plānotās LVF kopsapulces vietā ceturtdien Jūrmalā notika sapulce, kurā nevarēja pieņemt valdei saistošus lēmumus. Uz LVF sapulci bija ieradušies 32 biedri, bet, lai būtu kvorums un notiktu kopsapulce, bija nepieciešami 37 biedri.

Sapulce sākās ar garu Timermaņa skaidrojumu par attīstības vīziju, kas dažbrīd arī izraisīja skaļas diskusijas. Pēc tam arī tika izrunāti vēlamie grozījumi statūtos, sapulcei noslēdzoties pēc aptuveni pusotru stundu ilgas norises.

Ja būtu bijis kvorums, šie divi punkti tiktu pieņemti un stātos spēkā, bet tagad viņi vērsīsies pie LVF valdes, lai tā vēlreiz sasauc kopsapulci ar šiem diviem punktiem dienas kārtībā. Tam nepieciešama desmitā daļa biedru, kas sapulcē bija ar uzviju. Valdei kopsapulce jāsasauc divu mēnešu laikā. Kā apgalvo biedrības pārstāvji, aptuveni 6-7 biedri, kas iepriekš solīja ierasties, «nobiruši» vakar vakarā vai šodien. Tāpat viņu aplēses liecina, ka aptuveni 15 federācijas biedri ir «tukšie», kas ar volejbolu nemaz nenodarbojas vai pat vairs neeksistē.

«32 biedru ierašanās ir signāls, ka ar mums jārēķinās, kaut bija ļoti intensīvs darbs viņu atrunāšanā. Jelgavas pašvaldībai vienai ir 4-5 balsis, bet viņiem skaidri pateica, lai nebrauc. Sausais atlikums no šīs sapulces ir, ka vismaz 32 biedri nav vienaldzīgi, neskatoties uz ģenerālsekretāru un atsevišķu valdes locekļu norādēm, ka mums nav nekādu tiesību iesaistīties. 32, mūsuprāt, ir neticami liels skaits, un redzējām, ka viņi ir aktīvi un diskutēt alkstoši,» uzsvēra Timermanis.

Tika neoficiāli izteikta Timermaņa virzīšana prezidenta amatam, bet viņš apgalvo, ka šobrīd tādas ambīcijas nav, jo galvenais ir pieņemt stratēģiju un tad arī varētu meklēt cilvēkus, kas to ir spējīgi realizēt.

«Nākotne ir komandā. Ja es ko šādu apsvērtu, būtu arī nepieciešama komanda, tomēr tas šobrīd nav dienas kārtībā. Piemēram, LVF viceprezidenta Aināra Mežuļa kungam vajag ilgu laiku, lai atbildētu uz jautājumu, ar ko nodarbojas federācijā, bet būtu nepieciešami cilvēki, kas gatavi ziedot laiku un aktīvi strādāt. Šādiem politiskajiem cilvēkiem būtu vieta padomē. Šobrīd nav jēgas runāt par personālijām, ja nav plānu un mērķu. Kad tie būs, varēs skatīties, kas to spēj realizēt,» skaidroja Timermanis.

Viņaprāt, izstrādātā stratēģija aptver praktiski visu volejbola loku.

«Šobrīd LVF vienkārši plūst pa straumi, viņu sajūta ir, ka stāvam pāri visam, lai gan viņiem būtu jāpilda viss, ko biedri vēlas. Basketbola izlase pašlaik intensīvi veido spēlētāju publisko tēlu, kamēr LVF valde uzskata, ka viss ir kārtībā. Atpazīstamība dod ķēdīti, lai sporta skolas pēc tam varētu dabūt pie sevis bērnus. Volejbolam ir jācīnās par bērniem, nevis jānodarbojas ar Eiropas čempionātu rīkošanu un pēc tam jāpiekar sev ordeņi. Sajūta, ka esošā valde dzīvo atrauti no realitātes. Lielākais prieks, ka cilvēki kļūst arvien mazāk vienaldzīgi,» stāstīja Timermanis.

Kā zināms, šajā nedēļā Majoros, netālu no sapulces norises vietas, norisinās Eiropas čempionāta finālturnīrs pludmales volejbolā.

Šodien sapulcē tika diskutēts par biedrības ierosināto LVF darbības stratēģiju 2017.-2021. gadam, kurā galvenie sportiskie mērķi ir vīriešu izlases iekļūšana Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī divu vīriešu un viena sieviešu pludmales volejbola pāru dalība 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt statūtos sanākušie vēlējās sakārtot jautājumu par federācijas biedriem, likvidējot neaktīvos, kā arī vēlas izmaiņas jautājumā par kopsapulcēm un izveidot LVF padomi.

Kā vēstīja biedrība «Es par volejbolu!», kopsapulce tika plānota balstoties uz 2017.gada 3.februārī vairāk nekā vienas desmitās daļas LVF biedru ierosinātu un parakstītu iesniegumu LVF valdei par kopsapulces sasaukšanu.

Tiesa, LVF tā arī netika ziņojusi par šādas kopsapulces rīkošanu, jo tās sasaukšanas iniciatori ir federācijas vadības oponenti.

Biedrība «Es par volejbolu!» tika izveidota 2017.gada sākumā, ar mērķi veicināt volejbola attīstību Latvijā un apvienot volejbola sabiedrības pārstāvjus.

Zīmīgi, ka maijā šī biedrība iesniedza tiesā prasību, ar ko tiek apstrīdēta LVF prezidenta Ata Sausnīša pārvēlēšana amatā, kuru viņš pārliecinoši saglabāja februārī notikušajā LVF kongresā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu