Olte/Jursone un Caica/Liepiņlauska beidz dalību Eiropas čempionātā Majoros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Ance Olte/Inese Jursone un Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska ceturtdien cieta zaudējumus Jūrmalas pludmales centrā Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra trešajās spēlēs, meistarsacīkstes noslēdzot bez uzvarām un dalītu 25.vietu.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Ar 27.numuru izliktās Olte un Jursone, kura savulaik kļuva par Eiropas čempioni, F apakšgrupas spēlē otrajā setā neizmantoja divas setbumbas un ar 0-2 (15:21, 20:22) piekāpās krievietēm Aleksandrai Moisejevai un Jekaterinai Sircevai, kuras izliktas ar 22.numuru.

Tikmēr Caica un Liepiņlauska, kurām turnīrā ir 28.numurs, E apakšgrupas mačā pirmajā setā atspēlēja sešas setbumbas, tomēr ar 1-2 (19:21, 16:21, 12:15) piekāpās norvēģietēm Ingri Lundei un Ūdai Juhannei Ulvesetai, kurām piešķirts 21.numurs.

Oltes un Jursones apakšgrupas mačs iesākās līdzīgā cīņā, bet pirmā seta vidū latvietes bija nonākušas iedzinējos ar četriem punktiem (8:12). Turpinājumā izdevās samazināt pretinieču pārsvaru līdz diviem punktiem (12:14), taču turpmākajā seta gaitā Krievijas pludmales volejbolistes pakāpeniski palielināja savu handikapu, latvietēm ciešot zaudējumu 15:21.

Otrajā setā Olte un Jursone izvirzījās vadībā ar 2:0, taču pretinieces spēja panākt neizšķirtu 3:3 un turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā. Pēc nonākšanas iedzinējos ar diviem punktiem mājinieces izlīdzināja rezultātu (16:16), turklāt pirms seta galotnes ieguva divu punktu pārsvaru. Olte un Jursone otrā seta izskaņā tika pie divām setbumbām, taču tās neizmantoja un piekāpās ar 20:22.

Moisejeva un Sirceva šosezon uzvarējušas vienā «Satellite» turnīrā, bet Pasaules kausa posmos rezultāti bijuši pieticīgi.

Olte/Jursone trešdien turnīru sāka ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpjoties ar sesto numuru izliktajām vācietēm Izabellai Šnaiderei un Viktorijai Bīnikai, bet ceturtdien otrajā mačā ar 1-2 (19:21, 21:13, 14:16) atzina ukrainiešu Valentīnas Davidovas un Jevgēņijas Ščipakovas pārākumu, kuras turnīrā izliktas ar 11.numuru.

Jursone ar Ingunu Minusu 2009.gadā pludmales volejbolā kļuva par Eiropas čempionēm.

Tikmēr Caica un Liepiņlauska savu maču iesāka pārliecinoši, pirms pirmā tehniskā pārtraukuma nodrošinot trīs punktu pārsvaru (5:2), taču pretinieces ātri panāca neizšķirtu 6:6. Seta vidusdaļā Latvijas pāris zaudēja trīs punktus pēc kārtas, nonākot iedzinējos ar 9:12. Seta beigās latvietes atspēlēja sešas setbumbas, taču neizmantoja iespēju panākt neizšķirtu un piekāpās ar 19:21.

Otrajā setā pēc līdzīga sākuma latvietes zaudēja trīs punktus pēc kārtas, nonākdamas iedzinējos ar 4:7, taču vēlāk izdevās panākt izlīdzinājumu (9:9). Pateicoties Caicas pārliecinošajai servei, Latvijas pāris panāca 14:10. Norvēģietes divus punktus atguva, taču Latvijas duets atjaunoja četru punktu pārsvaru (16:12) un vēlāk uzvarēja arī setā (21:16).

Trešā seta sākumā latvietes nonāca iedzinējos ar 0:4, taču trīs punktus atguva. Tiesa, trešā seta turpinājumā neizdevās panākt pretinieces, Latvijas pārim zaudējot ar rezultātu 12:15 un noslēdzot dalību čempionātā.

Norvēģietes šosezon startējušas pieticīgi, vienīgo finālu sasniedzot Ziemeļeiropas Volejbola zonālās asociācijas rīkotajā turnīrā.

Caica/Liepiņlauska trešdien pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās čempionāta piektajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas, bet ceturtdien otrajā duelī latvietes ar 0-2 (12:21, 19:21) kapitulēja krievietēm Jekaterinai Birlovai un Nadeždai Makroguzovai, kurām piešķirts 12.numurs.

No dāmu duetiem Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnījušas divas uzvaras un nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tiesa, kopumā Latvijas dāmām mājās notiekošais turnīrs risinās pagalam neveiksmīgi, jo izcīnīta tikai divas uzvaras desmit spēlēs. Pa divām neveiksmēm cietušas Alise Lece/Marta Ozoliņa, kurām vēl viens mačs priekšā, bet Agnesei Caicai/Ilzei Liepiņlauskai un Ance Oltei/Inesei Jursonei ir trīs zaudējumi.

Tikmēr vīru turnīrā Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši trīs uzvaras trīs spēlēs un izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Savukārt Rihards Finsters/Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža «play-off» sāks no pirmās kārtas, kamēr Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25.vietu.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji var apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu