Samoilovs: Patīkami spēlēt, kad skatītāji pat pēc lietusgāzes palika tribīnēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vienam no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam ceturtdien bija patīkami spēlēt Eiropas čempionāta maču, jo īpaši tādēļ, ka skatītāji pēc lietusgāzes palika tribīnēs un nedevās prom, pēc uzvaras apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā atzina Samoilovs.

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu trešās kārtas cīņās.

Mājinieku favorīti, kuriem čempionātā ir ceturtais numurs, ar trim uzvarām trīs spēlēs uzvarēja D apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Samoilovs un Šmēdiņš spēlē par pirmo vietu D apakšgrupā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja šveiciešus Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem ir 13.numurs.

«Spēlējām daudz labāk nekā vakar. Kaut 2-3 reizes viņi pienāca tuvāk, uzreiz atguvām pārsvaru un otrajā setā jau bija komfortablāk. Šogad pirmoreiz esam uzvarējuši grupā un līdz ar to pirmā kārta būs brīva. Katra spēle būs no svara, un labi, ka rīt nedaudz brīvāks, tāpēc varēsim paskatīties pretiniekus, nevis viņi mūs,» skaidroja Šmēdiņš.

Šveices duets šosezon Pasaules kausa posmos sasniedzis vienu pusfinālu, trīs zvaigžņu raudzes turnīrā Hāgā ieņemot ceturto vietu.

«Hāgā, kur viņiem bija sezonas labākais turnīrs, pāris spēļu redzējām, bet kopumā nebija pārāk zināmi pretinieki,» uzsvēra Samoilovs.

Viņš šim mačam esot bijis labāk koncentrējies, nekā vakardienas spēlēm.

«Visu spēli koncentrējos. Vakar gāja kā pa viļņiem, tāpēc šodien maksimāli koncentrējos, nelaižot vaļā emocijas. Ja es spēlētu šodien kā vakar, uzvaras nebūtu, bet tagad rīt varēšu izgulēties,» skaidroja Samoilovs.

Pirms mačs virs Majoriem spēcīgi nolija, kas apgrūtinājis spēli abiem duetiem.

«Lietus nevienai komandai nepalīdzēja, jo nedaudz izsita no līdzsvara. Gan mums, gan viņiem bija grūtāk spēlēt. Patīkami spēlēt, kad skatītāji pat pēc šāda gāziena palika tribīnēs,» teica Samoilovs.

Savus pretiniekus izslēgšanas turnīrā latvieši uzzinās vēlāk vakarā, kad notiks izloze.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji var apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu