Lece/Ozoliņa zaudē izšķirošajā cīņā un nesasniedz EČ izslēgšanas turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Alise Lece un Marta Ozoliņa ceturtdien pēc veiksmīga mača sākuma tomēr cieta zaudējumu Majoros notiekošā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra spēlē un nesasniedza izslēgšanas sacensības.

Lece/Ozoliņa, kuras turnīrā izliktas ar 29.numuru, D apakšgrupas noslēdzošajā - trešajā - spēlē ar 0-2 (21:23, 15:21) piekāpās ar 20.numuru izliktajām lietuvietēm Ievai Dumbauskaitei un Monikai Povilaitītei.

Šo maču Lece/Ozoliņa uzsāka ļoti veiksmīgi, pirmajā setā panākot pat 11:5 vadību. Tomēr lietuvietes nepadevās un pakāpeniski pietuvojās mājiniecēm. Pirmā seta izskaņā rezultāts bija 18:18, turklāt Latvijas sportistes guva divus punktus pēc kārtas, iegūstot setbumbas. Tiesa, tās netika izmantotas - Dumbauskaite/Povilaitīte ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī spraigā cīņā guva uzvaru ar 23:21.

Otrajā setā latvietes bija zaudējušas pavedienu un tā sākumā nonāca iedzinējos ar 2:6, tomēr turpinājums bija veiksmīgāks, panākot 8:8. Izrāvienu turpināt gan neizdevās, jo pēc tam Dumbauskaite/Povilaitīte atguva pāris punktu pārsvaru. Seta otrajā pusē lietuvietēm jau piederēja lielāks pārsvars, kas arī atspoguļojās rezultātā, jo tika piedzīvots zaudējums ar 15:21.

D apakšgrupas pirmajā mačā Lece un Ozoliņa ar rezultātu 0-2 (10:21, 12:21) piekāpās sacensību ceturtajam numuram Nīnai Betšartai un Tanjai Hiberli no Šveices, bet otrajā cīņā ar 0-2 (15:21, 22:24) zaudēja ar 13.numuru izliktajām austrietēm Štefānijai Švalgerei un Katarinai Šicenhoferei.

Tiesa, latvietes saglabāja izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, jo arī lietuvietes bija zaudējušas abās pirmajās spēlēs. Noslēgumā gan Lecei/Ozoliņai jāsamierinās ar pēdējo pozīciju D grupā un dalītu 25.vietu visā turnīrā.

Pirms tam ceturtdien sieviešu turnīrā apakšgrupu sacensības ar trīs zaudējumiem tikpat spēlēs noslēdza Ance Olte un Inese Jursone, kā arī Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska.

Savukārt izslēgšanas turnīrā jau pirms noslēdzošā mača garantējušas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras tikušas pie divām uzvarām divos mačos. Turnīrā ar astoto numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka H apakšgrupas noslēdzošajā mačā tiksies ar vācietēm Nadju Glencki/Jūliju Grosneri, kuras izliktas ar devīto numuru.

Graudiņa/Kravčenoka turnīru sāka, ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:17) pārspējot austrietes Lenu Plesučnigu un Terēzu Štrausu, kurām piešķirts 25.numurs, bet pēc tam ceturtdien ar 2-0 (21:19, 21:19) uzvarēja polietes Kingu Kolosinsku/Jagodu Gruščinsku, kurām ticis 24.numurs.

Tikmēr vīru turnīrā izslēgšanas sacensības sasnieguši uzreiz trīs Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs, kamēr to nepaveica Aleksandrs Solovejs/Toms Šmēdiņš.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē, pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji var apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu