Graudiņa: Ļoti patīkami redzēt, ka ieguldītais darbs atmaksājas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vadošajam sieviešu pludmales volejbola pārim Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai ieguldītais darbs atmaksājas, kas šobrīd vainagojies ar iekļūšanu Majoros notiekošā Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, norādīja Graudiņa.

Savā H apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar astoto numuru Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:16, 24:22) uzvarēja sacensību devīto numuru Nadju Glencki/Jūliju Grosneri no Vācijas, tādējādi tiekot pie trešās uzvaras tikpat spēlēs un automātiski nodrošinot vietu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā.

Astotdaļfinālā Latvijas pludmales volejbolistes tiksies ar turnīra 17.numuru Elsu Makmilanu un Paulu Soriju Gutjeresu no Spānijas vai ukrainietēm Innu un Irinu Mahno, kurām piešķirts vien 31.numurs.

«Pirmais sets bija vieglāks, taču kopumā viņas mums ir neparocīgas pretinieces. Nadjai ir asa plauksta, tomēr beigās arī viņas sitienus izdevās uzņemt. Plāns bija servēt dažāda garuma serves pa pretinieču garo spēlētāju, lai viņa noskrietos, un laikam izdevās,» norādīja Graudiņa.

«Ļoti patīkami redzēt, ka ieguldītais darbs atmaksājas. Tagad esam pieradušas pie centrālā korta, jo te spēlēt ir nedaudz citādāk un tā mums ir priekšrocība pret citām komandām,» uzskata volejboliste.

Graudiņa arī sacīja, ka Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola pāris jūt fanu atbalstu un mīlestību, turklāt viņas zina, ka līdzjutēji atbalstīt pat tad, ja tiks piedzīvots zaudējums.

Savukārt Graudiņas pāriniece Kravčenoka pauda cerību, ka tikpat labi izdosies spēlēt arī Eiropas čempionāta turpinājumā.

«Ļoti izbaudām šo turnīru, līdzjutēji mūs atbalsta un pat Daugavpils mērs sola atbraukt,» atklāja Kravčenoka. «Rīt no rīta viegli pabumbosim. Varbūt nākamās pretinieces nemaz neskatīsimies, varbūt noskatīsimies vienu setu kopā ar treneri (Genādiju Samoilovu). Esam priecīgas, ka izslēgšanas turnīra pirmā kārta būs brīva, jo mums nepatīk rīta spēles.»

Graudiņa/Kravčenoka turnīru sāka, ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:17) pārspējot austrietes Lenu Plesučnigu un Terēzu Štrausu, kurām piešķirts 25.numurs, bet pēc tam ceturtdien ar 2-0 (21:19, 21:19) uzvarēja polietes Kingu Kolosinsku/Jagodu Gruščinsku, kurām ticis 24.numurs.

Pirms tam ceturtdien sieviešu turnīrā apakšgrupu sacensības ar trīs zaudējumiem tikpat spēlēs noslēdza trīs citi Latvijas dueti - Ance Olte/Inese Jursone, Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska un Alise Lece/Marta Ozoliņa.

Tikmēr vīru turnīrā izslēgšanas sacensības sasnieguši uzreiz trīs Latvijas dueti - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs, kamēr to nepaveica Aleksandrs Solovejs/Toms Šmēdiņš.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Pirmo divu dienu spēles skatītāji varēja apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien - 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu