Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīru sasniedz četri Latvijas dueti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs Jūrmalā iekļuvuši trīs no četriem Latvijas pludmales volejbola vīru duetiem. Lai arī visās cīņās atzīstami spēlēja Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, viņiem sacensības turpināsies tribīnēs.

Vīriešu turnīrā arī šodien pārsteigumu bija maz. Pat norvēģu dueta uzvara ar 2:0 (19, 17) pār Eiropas eksčempioniem Adrinu Gaviru un Pablo Erreru par tādu nenosaukt. Tiesa, latviešiem var atspēlēties cits pārsteigums. Pašu gatavots.

Kopīgā treniņnometnē Latvijā pirms čempionāta Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs tā satrenēja itāliešus Aleksu Ranjeri un Adrianu Karambulu, ka viņi vakar uzvarēja turnīra pirmo duetu poļus Bartošu Lošjaku un Pjotru Kantoru. Izloze šodien lēma, ka Samoilovs un Šmēdiņš izslēgšanas spēļu 2. kārtā tiksies ar Lošjaka/Kantora un Austrijas dueta Tomass Kūnerts/Dreslers uzvarētājiem...

Līdz poļiem gan vēl vajadzēja tikt, jo šodien cīņā par 1. vietu grupā latvieši tikās ar Šveices pāri Marko Kratigers/Niko Bēlers, uzvarot pārliecinoši ar 2:0 (18, 13).

«Salīdzinot ar vakardienas otro spēli, bija daudz labāk un praktiski bez kritumiem saidautā,» pēc mača teica Šmēdiņš. «Bija pāris reizes man, taču drīz dabūjām punktus atpakaļ. Otrais sets jau bija gana komfortabls. Pirmoreiz šogad grupu vinnējām.»

Zemāk grupā nobīdīt Kantoru un Lošjaku un varbūt ietekmēt izlozi varēja cits mājinieku duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri tikās ar Polijas duetu grupu turnīra pēdējā kārtā. Nesanāca, jo poļi Lošjaka izskatā teicami servēja – 0:2 (-17, -13).

Jau vakar kļuva zināms, ka izslēgšanas turnīrā iekļuvuši Edgars Točs un Rihards Finsters, kuru pretinieki austrieši Martins Ermakora un Morics Pristaucs savainojuma dēļ laukumā doties nevarēja.

Tikai viens Latvijas duets neiekļuva play-off spēlēs. Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs to būtu pelnījuši kaut vai tikai par pirmo setu šodienas mačā pret austriešiem Tomasu Vinteru un Robinu Zaidlu, ko viņi vinnēja ar 21:11, taču, kā pēc mača teica Toms, nevienā spēlē viņi nebija favorīti, un galu galā tas izpaudās arī rezultātos. Turklāt vēl nedēļas sākumā ar paaugstinātu temperatūru mocījās Solovejs, un tas vien jau, ka viņš devās laukumā, ir varoņdarbs. No turnīra latvieši atvadījās ar zaudējumu 1:2 (11, -15, -7), un tagad Toms varēs vairāk tribīnēs vērot jaunākā brāļa Jāņa Šmēdiņa spēles un just līdzi viņam un Aleksandram Samoilovam.

Rīt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Pļaviņš/Regža tiksies ar Polijas duetu Macejs Rudols/Jakubs Šalankevičs, bet Točs/Finsters – ar Samoilova un Šmēdiņa šodien apspēlētajiem šveiciešiem Kratigeru un Bēleru. No citām cīņām pirmajā kārtā gribētos izcelt beļģu Toma van Valles un Drīsa Koikelkorena cīņu ar Vācijas duetu Markuss Bekermans/Janiks Harmss.

Dāmu sacensībās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā spēlēs Latvijas vadošais duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Pārējiem trim Latvijas sieviešu pāriem turnīrs noslēdzās apakšgrupas stadijā.

Izslēgšanas spēļu 1. kārtas sacensības rīt sāksies pulksten 9:00, bet 2. kārtas – pulksten 13:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu