Jānis Šmēdiņš: Uzvarēta trešā seta pirmā izspēlē deva psiholoģisko pacēluma vilni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Eiropas čempionāta finālā psiholoģisko pacēluma vilni ieguva pēc trešā seta sākumā uzvarētas pirmās izspēles, pēc uzvaras atzina Šmēdiņš.

Samoilovs un Šmēdiņš sestdien sasniedza Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālu, kur abi kopā spēlēs ceturto reizi.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri izlikti ar ceturto numuru, pusfinālā ar rezultātu 2-1 (21:14, 15:21, 15:12) uzvarēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuriem bija 11.numurs.

«Mēs ar servi un bloku uzspiedām pirmajā setā, bet viņi to pašu izdarīja otrajā. Tā ir parasti, ja pirmo setu aizvadi ļoti labu, otrais būs grūts,» atklāja Šmēdiņš.

Trešā seta sākumā mājinieku favorīti ar lielisku izspēli izvirzījās vadībā ar 1:0.

«Trešajā setā pie rezultāta 0:0 bija gara izspēle, ko uzvarējām, tas deva psiholoģisko pacēluma vilni un tad jau aizgāja. Nevarēju sajust vēju, tāpēc beigās servēju uzmanīgāk, lai nedāvinātu viņiem punktus,» skaidroja Šmēdiņš.

Lai gan virs Majoriem savilkās tumšas debesis, tomēr lietus neuzlija, taču pludmales volejbolistiem bija jācīnās ar vēju.

«Beļģi būtu daudz bīstamāki, ja spēlētu bezvējā, bet vējā viņi nav tik labi,» secināja Šmēdiņš.

Tikmēr otrā pusfinālā duelējas Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas, kuriem turnīrā ticis otrais numurs, kā arī Olimpiādes bronzas medaļas laureāti Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens no Nīderlandes, kuri izlikti ar sesto numuru.

«Itāļus ļoti maz esam vinnējuši un tur mums būs kāda 10% iespēja uzvarēt, bet pret Nīderlandes duetu būs līdzīga spēle. Tomēr vienalga, kas nāk pretī, līdzjutēji mūs atbalstīs,» atzīmēja Šmēdiņš.

Samoilovs/Šmēdiņš 2015.gadā kļuva par Eiropas čempioniem, bet 2013. un 2014.gadā izcīnīja sudraba medaļas. Savukārt Šmēdiņš vēl 2010.gadā, kad spēlēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, izcīnīja Vecā kontinenta meistarsacīkšu bronzu.

Tikmēr zaudējumus ceturtdaļfinālā sestdien cieta Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kuri meistarsacīkstes noslēdza dalītā piektā vietā attiecīgi kungu un dāmu konkurencē.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu