Broivers/Mēuvsens izcīna Majoros notiekošā Eiropas čempionāta bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti Aleksandrs Broivers un Roberts Mēuvsens no Nīderlandes svētdien Majoros izcīnīja trešo vietu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīrā pludmales volejbolā.

Cīņā par trešo vietu ar sesto numuru izliktie Broivers/Mēuvsens ar 2-1 (21:17, 17:21, 15:11) uzvarēja beļģus Drīsu Kokelkorenu/Tomu van Valli, kuri turnīrā bija izlikti ar 11.numuru.

Bronzas maču abas komandas iesāka līdzvērtīgi, bet pirmā seta otrajā pusē iniciatīva pārgāja nīderlandiešu dueta pusē, kam izdevās uzvarēt ar 21:17. Savukārt otrais sets aizritēja nedaudz citādākā gultnē, jo Kokelkorens/van Valle jau tā sākumā izvirzījās vadībā ar 8:4. Pārsvaru gan noturēt neizdevās, jo uzreiz pēc tehniskā pārtraukuma Broivers/Mēuvsens panāca 11:11.

Seta beigās veiksmīgāk nospēlēja Beļģijas pāris, jo tas izvirzījās vadībā ar 18:14 un pārsvaru noturēja līdz tā beigām (21:17), nodrošinot izšķirošo - trešo - setu. Trešā seta sākums bija līdzīgs, bet turpinājumā Nīderlandes duets Broivers/Mēuvsens panāca 8:3. Šo pārsvaru viņi arī nosargāja un Jūrmalā izcīnīja bronzu.

Broivers un Mēuvsens ir pagājušā gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni. Savukārt šogad šis duets spēlējis kā pa viļņiem, sezonas ievadā uzvarot Pasaules kausa trīs zvaigžņu turnīrā Sjameņā, bet pēc tam Pasaules kausa etapos augstāk par piekto vietu netiekot, augusta sākumā pasaules čempionātā ierindojoties vien 17.pozīcijā.

Savukārt Kokelkorens/van Valle šosezon ir uzvarējuši CEV «Masters» sērijas turnīrā Bādenē, kā arī bija devītie pasaules čempionātā un piektie Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā Olštinā.

Pēc tam plkst.15 cīņu par bronzas godalgu aizvadīs dāmas, kur turnīrā ar pirmo numuru izliktās vācietes Šantale Laburēra/Jūlija Zuda un ar 24.numuru izliktās polietes Kinga Kolosinska un Jagoda Gruščinska.

Savukārt plkst.16.15 sieviešu turnīrā būs fināls, tiekoties sacensību piektajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas un vācietēm Nadjai Glenckei un Jūlijai Grosnerei, kuras izliktas ar devīto numuru.

Tikmēr dienas nagla būs plkst.17.30, kad Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš par Eiropas čempionāta zeltu tiksies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas.

Samoilovs/Šmēdiņš šajā turnīrā izlikti ar ceturto numuru, kamēr itāļiem piešķirts otrais numurs.

Mačus tiešraidē var skatīties televīzijas kanālā «TV6».

Sestdien ceturtdaļfinālos zaudēja Pļaviņš/Regža un Graudiņa/Kravčenoka, Latvijas duetiem čempionātu noslēdzot dalītā piektā vietā attiecīgi kungu un dāmu konkurencē.

Vēl izslēgšanas spēlēs no Latvijas duetiem tika Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri piektdien zaudēja pirmajā kārtā, turnīru noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pirms tam Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru nepārvarēja četri no Latvijas pludmales volejbola pāriem - Aleksandrs Solovejs/Toms Šmēdiņš, Ance Olte/Inese Jursone, Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska un Alise Lece/Marta Ozoliņa, šiem duetiem ciešot zaudējumus visās spēlēs un noslēgumā ieņemot dalītu 25.vietu.

Pamatsacensībās kā vīru, tā dāmu konkurencē pa 32 duetiem bija sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalījās pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs noslēdzās.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Uz svētdienas galvenajām cīņām par tituliem biļetes maksā 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu