Samoilovs: Ceļgals tik ļoti sāp, ka nevaru pat nostāvēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.lu

Lai arī Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs svētdien Majoros duetā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu, viņam ar ceļgalu ir tik lielas problēmas, ka šobrīd grūtības sagādā pat stāvēšana, pēc mača sacīja sportists.

Samoilovs ar Šmēdiņu svētdien Eiropas čempionāta finālā ar 0-2 (16:21, 21:23) zaudēja Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas.

Samoilovam/Šmēdiņam šis itāļu pāris ir ļoti neērts pretinieks, jo viņi zaudējuši astoņās no desmit savstarpējām spēlēm.

«Prieka nav, jo šim pārim zaudējām jau kārtējo reizi - allaž mači ir līdzīgi, bet nesanāk viņus pārlauzt galotnēs. Viņiem ir ļoti labs aizsargs [Lupo] un pasaulē labākais bloķētājs [Nikolai]. Šodien labi tikām galā ar viņu servi, bet līdz ar to Lupo ļoti labi nostrādāja aizsardzībā. Varbūt arī viņiem ir pārliecība, jo mūs daudz reižu uzvarējuši,» žurnālistiem pēc spēles teica Samoilovs.

«Šajā spēlē vēlējāmies «noķert» Lupo aizsardzībā, bet atkal nedaudz pietrūka veiksmes, kaut Nikolai jau nedaudz «nosēdās«. Ja būtu bijis trešais sets, uz viņu ietu līdz galam, tomēr otrā seta galotnē Lupo aizsardzībā «izvilka» divas bumbas,» norādīja Samoilovs.

Samoilovam jau ilgu laiku ir problēmas ar ceļgalu, turklāt ārsti ieteikuši viņam paņemt pāris mēnešu pārtraukumu, ko sportists vasarā neesot vēlējies darīt.

«Sezonas sākumā ārsts teica, ka man jāņem divus mēnešus brīvs. Jau tad bija mērķis izvilkt līdz Eiropas čempionātam - Latvijas Volejbola federācija un Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) teica, ka viņus neinteresē Pasaules kauss un pasaules čempionāts, tāpēc veltījām visu, lai maksimāli sagatavotos Jūrmalas turnīram. Tagad celis ļoti sāp, nevaru pat nostāvēt. Traumas laikā bija arī morālais kritums un strādāju ar sevi psiholoģiski,» atklāja Samoilovs.

Šajā pēcolimpiskajā sezonā Pasaules kausa izcīņas kalendārs ir piedzīvojis ievērojamas izmaiņas, turklāt notiek krietni mazāk augstas raudzes turnīru.

«Šajā sezonā atcēlās viens pēc otra turnīra, bet esmu drošs, ka viss uzlabosies. 1.septembrī būs Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kongress, kur arī pats došos. Tur arī runāsim. Mums ir ļoti skatāms sporta veids. Visi, kuri atnāk skatīties, uzreiz tajā iemīlas. Nevaru iedomāties, ka pludmales volejbols panīkst,» uzsvēra Samoilovs.

Pēdējos gados Jūrmalā notikuši vairāki starptautiski pludmales volejbola turnīri, turklāt arī šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrs izpelnījies pozitīvas atsauksmes.

«Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) grib, lai nākamgad Jūrmalā notiktu trīs zvaigžņu turnīru, taču mūsu organizatori grib piecu. To izšķirs politiskās un citas nianses, bet es koncentrējos savam darbam,» piebilda pludmales volejbolists.

Svētdien Jūrmalā Samoilovs ar Šmēdiņu par Eiropas vicečempioniem kļuva trešo reizi, jo iepriekš viņi pie sudraba tika arī 2013. un 2014.gadā, kamēr 2015.gadā izdevās kļūt par čempioniem.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņēma pirmo reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu