Kēls: Latvijas volejbola izlases uzdevums Eiropas līgā - iekļūt finālčetriniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas volejbola izlases uzdevums Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas līgas turnīrā būs iekļūt Sudraba divīzijas finālčetrinieka turnīrā, tomēr galvenokārt tā kalpos par sagatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai, paudis valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls.

Otrdien tika oficiāli apstiprināta Latvijas izlases dalība sacensībās, kur tai nākamajā vasarā A apakšgrupā pretim stāsies Maķedonija, Austrija un Kosova.

Turnīram nākamajā sezonā būs jauns formāts, jo tas tiks iedalīts Zelta un Sudraba līgās. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā būs astoņas valstsvienības divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba divīzijā apakšgrupu turnīrs sāksies nākamā gada 20.maijā. Katrā grupā tiks aizvadīti divi apļi, bet pēc tam 15.-16.jūnijā notiks finālčetrinieka sacensības. Tajās piedalīsies sacensību rīkotāja, abas grupas uzvarētājas un labākā otro vietu ieguvēja.

«Par Maķedoniju un Austriju informācijas ir pietiekami,» Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Kēlu. «Trūkst informācijas par Kosovu, kas sper pirmos soļus starptautiskajā arēnā. Manuprāt, Kosovas volejbolistiem tās būs pirmās oficiālās sacensības.»

«Maķedonija pēdējos trīs gados ar labiem panākumiem ir startējusi Eiropas līgā. Austrija kļūst arvien spēcīgāka, un pēdējās spēlēs ar Igauniju jau bija respektējams pretinieks. Mūsu uzdevums ir iekļūt finālčetriniekā,» uzsvēra treneris.

«Protams, nezinām, kādas būs izlases 20. maijā - gan pretinieki, gan Latvijas izlase, jo to var ietekmēt aizņemtība klubos un traumas,» stāstīja Kēls. «Prognozēt kaut ko ir grūti. Man galvenais mērķis izlasē ir iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā. Eiropas līgas spēles ir sagatavošanās posms, bet arī tajā būs savi mērķi.»

Sudraba divīzijas uzvarētāji iegūs iespēju 2019.gadā startēt Zelta grupā. Kamēr vājākā no spēcīgākās divīzijas būs spiesta pārcelties uz Sudraba divīziju.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījusies 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī Kēla dzimteni Igauniju. Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm.

Atlase sāksies 2018.gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvija ar Igauniju tikās šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kur abos mačos uzvarēja igauņi. Latvija līdz šim vienīgo reizi finālturnīrā piedalījusies 1995.gadā, bet līdz ar zaudējumu igauņiem tā otro reizi trīs gadu laikā palika soļa attālumā no Eiropas čempionāta.

Atlases turnīrā vīriem un dāmām lielākā daļa spēļu tiks izspēlētas nākamā gada augustā, bet vēl divām kārtām kalendārā atvēlēts laiks 2019.gada janvārī.

2019.gada Eiropas čempionāti gan vīru, gan dāmu konkurencē būs pirmie, kuros dalībnieku skaits būs palielināts no 16 līdz 24 izlasēm. Tāpat CEV seko kontinenta sportā esošajām tendencēm un katru turnīru rīkos uzreiz četrās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu