Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs sasniedz pirmā PK posma astotdaļfinālu; talantīgajām Graudiņai/Kravčenokai 17.vieta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien Nīderlandes pilsētā Hāgā sasniedza sezonas pirmā Pasaules kausa posma astotdaļfinālu, kamēr turnīru ar iegūtu 17.vietu noslēdza talantīgās Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Turnīrā ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš C apakšgrupas izšķirošajā cīņā par pirmo vietu ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja amerikāņus Keisiju Patersonu un Stefordu Sliku, kuriem ticis 19.numurs.

Abas vienības aizvadīja līdzvērtīgu maču, bet pirmā seta izskaņā veiksmīgāk nospēlēja Latvijas duets, izcīnot panākumu ar 21:18. Arī otrajā setā turpinājās cīņa punkts punktā, tomēr atkal seta izskaņā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva pāris punktu vadību, ko arī izdevās nosargāt.

Uzvara grupā Samoilovam/Šmēdiņam ļāvusi automātiski iekļūt izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Pirms tam ceturtdien C grupas pirmajā mačā Latvijas pāris ar 2-0 (21:19, 21:10) uzvarēja ar 30.numuru izliktos Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu no Krievijas.

Vēlāk piektdien izšķirošo maču par iekļūšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā aizvadīja arī ar 19.numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri A grupas mačā ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja galvenos favorītu Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes.

Pļaviņš ar Toču spēli sāka negaidīti labi, jo pret turnīra pirmo numuru izvirzījās vadībā ar 6:1, turklāt ilgu laiku atradās priekšā ar vairākiem punktiem. Lai arī pirmā seta otrajā pusē nīderlandieši cīņas gaitu izlīdzināja, Latvijas duets vadību nosargāja un pirmo setu uzvarēja ar 21:18.

Otrajā setā cīņa ritēja jau punkts punktā, tomēr neliels pārsvars lielākoties atkal piederēja Pļaviņam/Točam. Pēc tehniskā pārtraukuma, rezultātam esot 11:10, latvieši atrāvās līdz 14:11. Lai arī pretinieki pēc tam panāca neizšķirtu 16:16, Latvijas duets atkal veica mazu izrāvienu un izcīnīja uzvaru arī otrajā setā ar 21:19.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Točs sestdien izslēgšanas turnīru uzsāks vien no otrās kārtas.

A grupas pirmajā mačā latvieši ar 2-0 (21:13, 21:13) sagrāva ar 16.numuru izliktos Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē no Francijas.

Vīriešu konkurencē izslēgšanas turnīru nesasniedza ar 24.numuru izliktie Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Vispirms H apakšgrupas pirmajā mačā viņi ar 0-2 (16:21, 16:21) atzina ar devīto numuru izlikto norvēģu Kristiana Sannlija Sēruma un Anneša Berntsena Mola pārākumu, bet piektdien izšķirošajā cīņā ar 0-2 (15:21, 17:21) piekāpās sacensību 25.numuram Maksimam Tjersī un Arno Gotjē-Ra no Francijas.

Līdz ar to Finsteram/Solovejam šis turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25.vietu.

Finsters ar Soloveju pirms tam sekmīgi pārvarēja Hāgas turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā piektdien piedzīvoja ar 25.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka, kuras ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās sacensību 17.numuram Sandrai Itlingerei un Kimai Bērensai no Vācijas.

Līdz ar to Latvijas duets turnīru noslēdzis dalītā 17.vietā.

Pirms tam ceturtdien Graudiņa/Kravčenoka pirmajā H apakšgrupas mačā ļoti sīvā cīņā ar 1-2 (21:19, 14:21, 19:21) zaudēja mājiniecēm Džojai Stubai un Marlēnai Remondai van Ierselai, kurām ticis astotais numurs.

Līdz ar to Latvijas sportistes piektdien aizvadīja izšķirošo dueli par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, tajā ar 2-1 (13:21, 21:15, 15:8) uzvarot Azusu Futami un Akiko Hasegavu no Japānas, kurām šajā turnīrā bija 24.numurs.

Graudiņa un Kravčenoka turnīru Hāgā sāka jau trešdien, pārliecinoši pārvarot abas kvalifikācijas kārtas un tikai otro reizi karjerā abām kopā iekļūstot Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Hāgā notiekošajā sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā ir četras zvaigznes.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pasaules kausa posms Hāgā norisinās hallē.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu