Mājās sagaidīti zelta medaļu ieguvēji Pļaviņš un Točs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, startējot savā pirmajā kopīgajā turnīrā, svētdien negaidīti triumfēja Nīderlandes pilsētā Hāgā notikušajā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā. Pirmdien neliels atbalstītāju pulks zelta medaļu ieguvējus sagaidīja lidostā «Rīga».

Finālspēlē latvieši ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:12) sagrāva titulētos Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas. Pļaviņš un Točs turnīrā bija izlikti ar 17. numuru, savukārt 2. numurs bija piešķirts finālspēles pretiniekiem poļiem, kuri pirms sacensībām tika vērtēti kā vieni no galvenajiem favorītiem.

Pasaules kausa etapā Latvija uzvarējusi pirmoreiz kopš 2016.gada vasaras, kad Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš bija labākie «Major» kategorijas posmā Klāgenfurtē, Austrijā.

«Esam jauns pāris un visi domāja, ka šajā turnīrā daudz kļūdīsimies, tomēr spēlējām labi. Jā, dažreiz arī paveicās, bet tas nemazina prieku. Paldies visiem atbalstītājiem, viņi ļoti palīdzēja,» pēc triumfa pauda Pļaviņš.

Točs līdz šim reizi bija ticis līdz 9. vietai Pasaules kausa etapā. Iepriekš viņš daudzus gadus spēlēja duetā ar Rihardu Finsteru.

Savukārt Pļaviņš pēdējos gados vairākkārt mainījis savus pāriniekus. Viņš iepriekš spēlējis kopā Haraldu Regžu, Hermanu Egleskalnu, Aleksandru Soloveju, Jāni Šmēdiņu, Aleksandru Samoilovu un citiem.

Lielāko panākumu Pļaviņš guva kopā ar Jāni Šmēdiņu, izcīnot bronzas medaļas 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu