Pļaviņš/Točs izcīna Pelhržimovas CEV «Masters» turnīra bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Sezonu lieliski uzsākušais Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs svētdien izcīnīja bronzu Čehijas pilsētā Pelhržimovā notiekošajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) «Masters» kategorijas turnīrā.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie latvieši bronzas mačā ar 2-0 (21:14, 21:19) uzvarēja ar otro numuru izliktos austriešus Klemensa Dopleru un Aleksandru Horstu.

Jau ar pašu spēles sākumu pārliecinošāk laukumā izskatījās Pļaviņš/Točs, kuri pakāpeniski audzēja savu pārsvaru un pirmo setu uzvarēja ar drošo 21:14. Savukārt otrais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, tai ritot punkts punktā, bet pēcāk iniciatīva atkal pārgāja latviešu pusē, kuri tehniskajā pārtraukumā devās ar trīs punktu vadību 12:9. Turpinājumā pēc lieliska Pļaviņa sitiena Latvijas duets izvirzījās vadībā arī ar 15:10.

Diezgan komfortablo pārsvaru Pļaviņš/Točs gan nenosargāja, jo austrieši panāca izlīdzinājumu 17:17. Tomēr latvieši, gūdami divus punktus pēc kārtas, neļāva pretiniekiem pārņemt vadību un pēcāk izcīnīja uzvaru setā ar 21:19.

Svētdien pusfinālā Pļaviņš/Točs ar 0-2 (13:21, 15:21) piekāpās ar pirmo numuru izliktajiem poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram, kurus pirms nedēļas izdevās apspēlēt Pasaules kausa pirmā posma finālā.

Finālā Losjaks/Kantors tiksies ar turnīra piekto numuru Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes.

Plkst.17 pēc Latvijas laika sieviešu turnīra finālu aizvadīs Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Ar 12.numuru izliktais Latvijas pāris tiksies ar sacensību trešo numuru Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu no Čehijas.

Maču tiešraidē varēs redzēt CEV «YouTube» kanālā.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sestdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (22:20, 29:27) pārspēja citu Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kuri bija izlikti ar trešo numuru, bet pēc tam ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 23:21) uzvarēja arī sacensību ceturto numuru Održeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš/Točs apakšgrupu kārtā vispirms ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) piekāpās ar desmito numuru izliktajam Polijas duetam Mariušam Prudelam un Jakubam Šalankevičam. Latvieši cieta pirmo zaudējumu šosezon, jo pagājušajā nedēļā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā Hāgā uzvarēja visos mačos un triumfēja visā turnīrā.

Savukārt par vietu izslēgšanas turnīrā Latvijas duets sīvā cīņā ar 2-0 (25:23, 23:21) uzvarēja čehus Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku, kuriem turnīrā bija ticis 15.numurs.

Tikmēr Pļaviņam/Točam zaudējušie Samoilovs/Šmēdiņš šo turnīru noslēdza dalītā devītajā vietā.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pēc ranga pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās.

Samoilovam/Šmēdiņam bija jau garantēta vieta pamatturnīrā, kamēr Pļaviņš/Točs un Graudiņa/Kravčenoka sacensības sāka no kvalifikācijas, izcīnīdami divas uzvaras.

Šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Turnīrs Pelhržimovā norisinās hallē. Pēc tā daudzi no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem dosies uz treniņnometni Ēģiptē, kamēr Graudiņa atgriezīsies ASV, lai turpinātu studijas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu