Par volejbola izlases galvenā trenera Kēla palīgiem nozīmēti Kolčins un Atars

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenā trenera Avo Kēla palīgiem nozīmēti Boriss Kolčins un Guntis Atars, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Igaunis Kēls par Latvijas izlases stūrmani tika apstiprināts pagājušā gada rudenī, nomainot ilggadējo galveno treneri Raimondu Vildi. Kā vienu no viņa palīgiem LVF bija rekomendējusi tieši Ataru, bet otrs palīgs būs pieredzējušais Kolčins, kurš iepriekš bija arī Vildes palīgs. Abi jau iepriekš sekmīgi sadarbojušies Igaunijas valstsvienībā.

Tikmēr fiziskās sagatavotības treneris Latvijas izlasē būs igaunis Tarmo Tīts un fizioterapeits - Toms Zvonkovs.

«Ar Kolčinu sekmīgi strādājām divos Eiropas čempionāta atlases ciklos, iekļūstot finālturnīrā. Tāpēc neredzu iemeslu mainīt to, ka esam veiksmīgi darbojušies un sasnieguši rezultātu. Viņam ir pieredze ar augstas klases klubiem, vispirms jau Krievijā, un viņš bijis arī Krievijas izlases otrais treneris. Es būtu muļķis, ja negribētu strādāt kopā ar Kolčinu,» federācija citē Kēla teikto.

«Savukārt Ataru zinu no laika, kad vēl pats spēlēju un arī viņš spēlēja. Viņš Latvijā ir trenējis Ozolnieku klubu, tagad ir Jurija Deveikusa palīgs Jelgavas komandā. Savulaik Guntis bija pirmā tempa spēlētājs vai centrālais bloķētājs, un, lai cik dīvaini tas izklausītos, tā ir vienīgā pozīcija, kurā es pats neesmu spēlējis, un man nav tādas pieredzes,» sacīja Kēls.

«Guntis ir mierīgs cilvēks, un tas ir svarīgi, jo es pats reizēm mēdzu aizsvilties. Tāpēc tādi palīgi kā Kolčins ar lielu pieredzi un Guntis, kurš pats ir bijis augstas klases spēlētājs un kurš domā un kalkulē, ir ļoti vērtīgi.»

Tikmēr ar Tītu Kēls kopā strādājis Igaunijas izlasē, Tallinas «Selver» un arī tagad Pērnavas klubā.

«Savukārt fizioterapeitu Zvonkovu ieteica Guntis un Arturs Vitkovskis. Viņš kādu laiku stažējās Izraēlā un decembrī atgriezās Latvijā. Kad tikāmies, man radās labs iespaids par viņu. Viņš grib darboties, un viņam uzreiz bija labi risinājumi masiera pakalpojumiem, jo vienam tikt galā ar sešpadsmit cilvēkiem nav iespējams. Arturs Vitkovskis ir komandas menedžeris, bet par komandas ārstu un statistiķi lēmums tiks pieņemts vēlāk,» atklāja Kēls.

Kolčins šobrīd vada Maskavas «Dinamo» komandu, kas Krievijas čempionātā ieņem ceturto vietu. Savulaik spēlējis Itālijā, tur sācis trenera karjeru, bet lielākie panākumi bijuši darbā ar Krievijas klubiem un izlasi. Kopā ar Belgorodas komandu viņš uzvarējis visās prestižākajās pasaules un Eiropas klubu sacensībās, bet kā Krievijas izlases treneris izcīnījis bronzu Atēnu olimpiskajās spēlēs un sudrabu pasaules čempionātā. 2008./2009. un 2010./2011. gada Eiropas čempionātā strādājis kopā ar Kēlu Igaunijas izlasē un divreiz kvalificējies finālturnīram.

Savulaik kā viens no potenciālajiem izlases galvenā trenera kandidātiem tika minēts arī Atars. Kādreizējais Latvijas izlases spēlētājs ilgāku laiku spēlēja Somijas klubos un šajā valstī sāka arī trenera karjeru. Šobrīd «Biolars»/«Jelgava» klubā palīdz Jurijam Deveikum un vada Latvijas U-18 izlasi.

Latvijas izlasi šogad gaida starts Eiropas līgā, bet pēc tam atbildīgs starts Eiropas čempionāta kvalifikācijā vienā grupā ar Kēla dzimtenes Igaunijas un Izraēlas pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu