Liepiņlauska: Bronzas medaļas EČ sniega volejbolā motivē turpināt trenēties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas volejboliste Ilze Liepiņlauska pēc izcīnītās trešās vietas visu laiku pirmajā Eiropas čempionātā (EČ) sniega volejbolā kopā ar savu pārinieci Alisi Leci ir gatavas turpināt trenēties ar divreiz lielāku motivāciju, pirmdien atgriežoties mājās no Austrijā notikušā turnīra, sacīja sportiste.

Turnīrā Latvijas duets izcīnīja četras uzvaras sešās spēlēs.

«Mājās atgriezties vienmēr ir patīkami. Aizvadījām emociju pilnu nedēļu,» aģentūrai LETA sacīja Liepiņlauska. «Mēs ar Alisi esam divtik vairāk motivētas turpināt trenēties, un sajūtas ir lieliskas.»

Liepiņlauska pauda, ka pirms sacensībām abas volejbolistes bija ieguldījušas lielu darbu. Tāpat latviešu spēlētāja, dodoties uz sacīkstēm, nosprauda mērķi - iekļūšanu četriniekā, ko arī izdevās izpildīt.

«Pirmajā dienā bija auksti, taču ar katru dienu laikapstākļi uzlabojās, un mēs sajutām spēli. Es vēl Alisei beigās teicu, ka pie sniega jau esmu pieradusi un par aukstumu nemaz nedomāju,» Liepiņlauska norādīja, ka spēlēt uz sniega vajadzēja pierast.

Pirmā sniega volejbola Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja izteicās, ka sacensībās viņu duets varēja cīnīties arī par pirmo vietu.

«Ja godīgi, man liekas, ka pusfināla spēlē pret lietuvietēm mēs nesagatavojāmies tā, kā vajadzētu. Mačs bija diezgan agri, un Alisei teicu, ka vajadzēja varbūt kaut ko pamainīt, piemēram, uztaisīt rīta rosmi,» situāciju pirms pusfināla spēles komentēja Liepiņlauska.

«Viņas [lietuvietes] diktēja noteikumus, un mēs nesajutām to spēles garšu. Lietuvietes nenospēlēja izcili, drīzāk mēs kļūdījāmies un nesanāca ieķerties. Bet uz nākamo spēli par trešo vietu gan ar vēsu prātu devāmies uz priekšu.»

Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā sniega volejbolā latviešu dāmu duets Lece/Liepiņlauska, kuras pirms sacensībām tika izliktas ar 24. numuru, aizkļuva līdz sacensību pusfinālam. Vispirms cīņā par vietu finālā viņas ar rezultātu 0-2 (8:11, 4:11) zaudēja lietuvietēm Ievai Dumbauskaitei un Monikai Povilaitītei, kurām bija 17. numurs.

Savukārt spēlē par bronzas medaļām Lece un Liepiņlauska ar rezultātu 3-0 (14:12, 11:9, 11:7) uzvarēja sacensību 14. numuru Ludmilu Dajanovu un Mariju Uškovu no Krievijas, turnīrā izcīnot trešo vietu.

Liepiņlauska apstiprināja, ka sniega volejbola pasaules čempionātu varētu gaidīt pēc diviem gadiem, kā arī izteicās, ka arī šī jaunā sporta veida iekļaušana olimpiskajās spēlēs varētu būt pavisam reāla. Sportiste neuzskata, ka tas varētu notikt nākamgad, bet tuvāko gadu laikā gan.

«Sievietēm spēles formāts nav tik agresīvs kā vīriešiem, tādēļ sacensības Olimpiādē varētu ritēt nevis divi pret divi, bet trīs pret trīs. Izspēles sievietēm arī nav tik garas,» sacīja Liepiņlauska.

Sportiste atklāja, ka piedalīšanās šādā turnīrā bija kaut kas jauns. «Pirmoreiz sniega volejbolu spēlējām Siguldā, kad uzvarējām Latvijas čempionātā, un tagad tā bija tikai otrā reize,» skaidroja volejboliste.

Liepiņlauska arī piebilda, ka sacīkstes bija ļoti labi noorganizētas un bija izdevies skaists pasākums.

Lece un Liepiņlauska jau tuvākajās dienās dosies uz treniņnometni, kas risināsies divas nedēļas.

Par pirmajām Eiropas čempionēm sniega volejbolā kļuva Dumbauskaite un Povilaitīte, kuras finālā sīvā cīņā ar 3-2 (14:12, 9:11, 11:7, 9:11, 11:8) uzvarēja turnīrā ar otro numuru izliktās Bugru Erjildizu un Aleinu Venci no Turcijas. Lietuvas duets par uzvaru nopelnīja 3000 eiro lielu naudas balvu, kamēr Lece/Liepiņlauska tika pie 1000 eiro lielas prēmijas.

Tikmēr vīru turnīrā Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs apstājās astotdaļfinālā, sacensības noslēdzot dalītā devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu