Prezentēs grāmatu par Latvijas volejbola vēsturi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

7. aprīlī, pulksten 11:30, Olimpiskajā «Skonto» hallē «top! kausa» finālsacensību laikā tiks prezentēta Gunta Keisela, Daiņa Āzena, Andra Kļaviņa un Jura Visocka grāmata par Latvijas volejbola vēsturi «Volejbols Latvijā. No saknēm līdz mūsdienām». To izdevis apgāds «Jumava» ar Latvijas Volejbola federācijas (LVF), individuālo atbalstītāju, sponsoru finansiālu ieguldījumu, portālu TVNET informēja LVF.

Grāmatas autori izseko volejbola attīstībai Latvijā, sākot ar sporta veida pirmsākumiem 20. gadsimta 20. gadu sākumā, kad ar to latviešus iepazīstināja amerikāņu organizācijas YMCA (Jaunekļu kristīgā savienība) sporta instruktori, un, beidzot ar 2017. gadu.

Autori paveikuši milzu darbu, apzinot arhīvu dokumentus, publikācijas presē, muzeju bagātības, kā arī apkopojuši atmiņas un privāto arhīvu fotogrāfijas. Grāmatā iekļauti gan notikumi valsts meistarsacīkstēs, gan izcilākie panākumi un starti starptautiskajās sacensībās dažādos formātos un sabiedriski ekonomiskajās formācijās, Latvijas labāko komandu (meistarkomandu) starti PSRS meistarsacīkstēs, neatkarības atgūšanas izraisītā eiforija un sūrā realitāte, valstsvienību tiekšanās uz pasaules un Eiropas labāko komandu sarīkojumiem, kā arī Latvijas spēlētāju panākumi ārvalstīs. Nav aizmirsti arī izcilākie latviešu izcelsmes spēlētāji citu valstu komandās, treneri, tiesneši un volejbola funkcionāri. Atsevišķas sadaļas atspoguļo senioru sportu, kā arī sēdvolejbolistu sniegumu.

Ilgi gaidītais izdevums ne tikai aizpildīs līdz šim vakanto vietu Latvijas volejbola saimniecības atspoguļošanā, bet kļūs arī par rokasgrāmatu šī interesantā sporta veida norisēs ikdienā.

Kā visas Gunta Keisela grāmatas, arī šī, ir viegli lasāma, tomēr ar skrupulozu faktu materiālu izdevums būs pievilcīgs ne tikai daiļliteratūras, bet arī sporta vēsturnieku acīs, nemaz nerunājot par volejbola saimi un līdzjutējiem.

Grāmatas prezentāciju vadīs sporta žurnālistikas leģenda Gunārs Jākobsons. Grāmatas dzimšanas svētkos klāt būs Latvijas Volejbola federācijas vadība, aicinātas arī Latvijas valsts un sporta augstākās amatpersonas, izdevniecības pārstāvji, autori un volejbola veterāni, kuri šajā dienā tiks sveikti apaļās jubilejās.

Grāmatas «Volejbols Latvijā. No saknēm līdz mūsdienām» atvēršana notiks š.g. 7. aprīlī, pulksten 11:30, Olimpiskajā hallē «Skonto», Rīgā, E. Melngaiļa ielā 1a. Ieeja – brīva. Uz prezentāciju aicināti visi interesenti.

Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties grāmatu par īpašu prezentācijas cenu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu