Latvijas volejbola izlase pēc astoņu gadu pārtraukuma aizvadīs maču «Arēnā Rīga»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo maču 19.augustā pret Igauniju aizvadīs «Arēnā Rīga», tur atgriežoties pēc astoņu gadu pārtraukuma, aģentūru LETA informēja Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Biļetes uz šo maču portālā «www.bezrindas.lv» sāks pārdot nākamnedēļ.

Pirmoreiz «Arēnā Rīga» volejbols tika spēlēts 2007. gada 9.jūnijā, kad savā pirmajā Eiropas līgas piegājienā Latvijas vīriešu izlase uzņēma Rumānijas komandu. Šogad Latvijas izlase pēc 11 gadu pārtraukuma atkal piedalīsies Eiropas līgas spēlēs, taču tās neaizvadīs Rīgā, jo cīņas notiks Daugavpilī un Jelgavā.

Eiropas Sudraba līgas spēles gan būs tikai sagatavošanās augustā notiekošajām divām kontinenta meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra pirmā riņķa spēlēm, kad Latvijas valstsvienība 15.augustā viesos tiksies ar Izraēlu, bet 19. augustā «Arēnā Rīga» uzņems ziemeļu kaimiņus no Igaunijas. Volejbola atgriešanās šajā sporta kompleksā notiks pēc astoņu gadu pārtraukuma, jo pēdējoreiz izlase «Arēnā Rīga» spēlēja 2010.gada pavasarī Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā riņķa sabraukuma cīņās.

«Domāju, tā var kļūt par gadsimta cīņu,» par gaidāmo spēli ar Igauniju sacīja LVF ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs. «Tā būs kaimiņvalstu spēle, tas būs grandiozs mačs. Šo spēli gaidām ar nepacietību un uz to liekam lielas cerības. Gaidāmi visi labākie Latvijas spēlētāji, un igauņu treneris Avo Kēls vadīs mūsu komandu pret Igaunijas valstsvienību. Tas raisa papildu interesi gan Latvijā, gan Igaunijā. Igauņi jau ir solījušies atbraukt vismaz trīs tūkstoši līdzjutēju. Ceram, ka izdosies piepildīt «Arēnu Rīga», un aicinām ikvienu sporta entuziastu klātienē izbaudīt augstas klases volejbolu un neaizmirstamas emocijas.»

«Ja spēle beigsies mums labvēlīgi, būs paveikts liels darbs, lai pēc 24 gadu pārtraukuma vīriešu izlase atkal spēlētu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. Federācija darīs visu, lai spēlētājiem būtu iespējami labākie gatavošanās apstākļi. Protams, papildu iespēju saspēlēties dos Eiropas līgas mači, bet ar pārbaudes spēlēm pret Portugāli un Zviedriju ceram sasniegt labāko sportisko formu,» izteicās Zaiženijs.

Tikmēr Kēls atklāja, ka Igaunijas Volejbola federācija strādā pie tā, lai uz Latviju atbrauktu pēc iespējas vairāk igauņu līdzjutēju.

«Igauņi jau ir apsolījuši nokrāsot Rīgu zilā krāsā. Tas nozīmē, ka mūsējos (Latvijas) līdzjutējus vajag ne mazāk, un LVF strādā, lai zāle būtu pilna vai tuvu tam. Igaunija ir favorīte, tomēr ceru, ka būs laba spēle un ka tās iznākums nebūs viegli uzminams,» izteicās Kēls.

Iepriekšējo reizi Latvijas un Igaunijas izlases savā starpā tikās 2016.gada nogalē, kad Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešās kārtas mačos igauņi uzvarēja gan Jelgavā, gan Tallinā.

Maijā un jūnijā Latvijas izlase startēs Eiropas Sudraba līgā, kur pretinieces mājās un viesos būs Austrijas, Maķedonijas un Kosovas komanda, savukārt augusta sākumā tiks aizvadītas pārbaudes cīņas pret Portugāli un Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu