Volejbola izlases treneris Kēls: Mērķis ir Eiropas čempionāta finālturnīrs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas volejbola izlases mērķis ir Eiropas čempionāta finālturnīra sasniegšana, tāpēc izlases dalība Eiropas līgas Sudraba grupā tiks pakārtota galvenā uzdevuma sasniegšanai, trešdien preses konferencē sacīja izlases galvenais treneris Āvo Kēls.

Latvijas izlases kandidāti trešdien sāka gatavošanos Eiropas līgas turnīram, kurā tā startēs pēc 11 gadu pārtraukuma.

«Šis ir liels izaicinājums – būt par galveno treneri Latvijas izlasē,» žurnālistiem sacīja Kēls, kurš amatā tika apstiprināts pērn oktobrī.

«Galvenais mērķis tikai viens – sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīru. Protams, spēlēsim Eiropas līgā, bet šīs spēles būs vairāk kā treniņš un labs sagatavošanās posms, lai mēs kļūtu labāki. Ceru, ka varēšu palīdzēt spēlētājiem un visi kopā sasniegsim mērķi, uz kuru dodamies,» piebilda treneris.

Tikmēr Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs sacīja, ka izlase sāk jaunu posmu.

«Ir jauns treneris Kēls, kas dos stimulu un impulsu,» sacīja LVF pārstāvis.

Latvijas vīriešu volejbola izlase 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo maču aizvadīs 15.augustā pret Izraēlu, bet 19.augustā ar Igauniju tiksies «Arēnā Rīga», tur atgriežoties pēc astoņu gadu pārtraukuma.

«Īpašs būs Latvijas - Igaunijas mačs, ko tautā esam nodēvējuši par gadsimta cīņu. Ceram uz pilnām tribīnēm. Izlasē ir visi labākie, cerams tā arī būs turpmāk,» Zaiženijs norādīja, ka izlase atbildīgajam turnīram gatavosies labākajā sastāvā.

LVF ģenerālsekretārs arī sacīja, ka par izlases galveno sponsoru kļuvis veikals «Top», tāpat sadarbība sākusies ar «Lido», kā arī ir uzsākta sadarbība ar sporta preču veikalu tīklu «Sportland», bet sportisti tiks ieģērbti «Mizuno» firmas tērpos.

Savukārt LVF viceprezidents Ainārs Mežulis sacīja, ka iepriekš izskanējušās nesaskaņas Latvijas volejbola sabiedrībā nāks tikai par labu.

«Pēdējā laika peripētijas visiem būs nākušas par labu, un izlases starti Eiropas līgā un kvalifikācijā būs sekmīgi. Lai jums ir labākais sagatavošanās posms, kāds ir bijis,» izlasei labu vēlēja Mežulis. «Federācija izdarīs visu, lai volejbolistiem nekā netrūktu. Arī citās federācijās ir gājis jautri vadības līmenī – kas nestrādā, tie nekļūdās. Ticu arī volejbolistu uzvarām. Ceru, jums šajā reizē nekas nepietrūks. Apliecinājums ir arī U-20 izlases rezultāti. Jaunā maiņa aug.»

Tikmēr «Sportland» valdes priekšsēdētājs Sandijs Pinkulis norādīja, ka volejbols Latvijā aug un attīstās. «Tas ir nozīmīgs Latvijas sporta veids. Ceram, ar «Mizuno» zīmolu palīdzēsim sasniegt cerētos rezultātus,» sacīja izlases tehniskā atbalstītāja pārstāvis.

Kēls uz valstsvienības pirmo treniņnometni, kur paredzēta gatavošanās Eiropas līgas spēlēm, izsaucis 15 kandidātus. Gatavošanos Latvijas komanda uzsāka trešdien.

Tiesa, ne visi Kēla nolūkotie spēlētāji varēs piedalīties pavasara treniņos, kā arī pats treneris sagatavošanās sākumposmā katru dienu nevarēs būt klāt komandai, taču Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas līgas sacensības komandā tiek uztvertas kā pārbaudes turnīrs, lai labāk sagatavotos kontinenta meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra spēlēm augustā.

Latvijas izlasei pirmā spēle Eiropas Sudraba līgā notiks jau 19.maijā Klāgenfurtē ar Austriju, bet pēc tam sekos cīņas ar Maķedoniju un Kosovu savā laukumā.

Cenšoties popularizēt volejbolu Latvijas reģionos, Eiropas līgas spēles tiks aizvadītas Daugavpilī un Jelgavā, 23. un 26.maijā attiecīgi Maķedonijai un Kosovai viesojoties Daugavpilī, bet pēc tam Austrijas izlase 6.jūnijā tiks uzņemta Jelgavā. Pa vidu notiks atbildes mači Maķedonijā un Kosovā.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā būs jauns formāts, jo tas tiks iedalīts Zelta un Sudraba līgās. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā būs astoņas valstsvienības divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī Kēla dzimteni Igauniju. Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlases kandidāti Eiropas līgas spēlēm: Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala «Dinamo», Krievija), Edvīns Skrūders, Armands Āboliņš (abi - Jēkabpils «Lūši»), Ruslans Sorokons («Altay», Kazahstāna), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas «Powervolleys», Vācija), Toms Vanags («Usti nad Labem», Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs («Jovens Fonte Bastardo», Portugāle), Atvars Ozoliņš, Kristaps Platačs (abi - «Limbaži»/MSĢ), Reinis Pekmanis («Martigues», Francija), Toms Švans («Parnu», Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška (abi - RTU/«Robežsardze»), Edgars Ivanovs (Karēlijas «Hurmos», Somija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu