Egleskalns aizved «Tours» komandu līdz Francijas čempionu titulam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viens no Latvijas vīriešu volejbola izlases līderiem Hermans Egleskalns sestdien palīdzēja «Tours» komandai triumfēt Francijas čempionātā.

Finālmačā «Tours» Parīzē Pjēra de Kubertēna vārdā nodēvētajā hallē ar rezultātu 3-1 (22:25, 25:13, 25:17, 25:18) pārspēja «Chaumont» vienību.

Egleskalns finālmačā guva astoņus punktus, kamēr pa desmit punktiem savai komandai atnesa kamerūnietis Natans Vunembaina un serbs Konstantins Čupkovičs.

«Tours» izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfinālā un pusfinālā četros mačos zaudēja tikai divus setus.

Egleskalns šosezon regulārajā čempionātā vidēji guva 21,5 punktus spēlē, kas bija trešais labākais rādītājs turnīrā. «Tours» regulārajā turnīrā izcīnīja pirmo vietu, 22 spēlēs tiekot pie 16 uzvarām un 49 punktiem.

Pašlaik 27 gadus vecais Egleskalns uz «Tours» vienību pārcēlās pirms gada, kad atstāja citu Francijas komandu «Nice». Pirms nepilna mēneša viņš uz vēl diviem gadiem pagarināja līgumu ar «Tours» komandu.

Par Francijas čempioni «Tours» vienība kļuvusi septiņas reizes (2004., 2010., 2012., 2013., 201.4, 2015. un 2018.gadā), bet 2005.gadā tā līdz šim vienīgo reizi uzvarējusi prestižajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgā. Savukārt pērn komanda uzvarēja CEV kausā, kas kontinenta volejbolā ir otrais spēcīgākais klubu turnīrs.

Pērn par Francijas čempioni tika kronēta «Chaumont» komanda, kas finālmačā trīs setos pieveica « Toulouse» volejbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu