Volejbola izlases treneris Kēls: Spēlētājiem motivācija ir visaugstākajā līmenī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētājiem motivācija pirms Eiropas Sudraba līgas spēlēm ir visaugstākajā līmenī, trešdien preses konferencē norādīja komandas galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas izlasei pirmā spēle Eiropas Sudraba līgā notiks jau sestdien Klāgenfurtē ar Austriju, bet pēc tam sekos cīņas ar Maķedoniju un Kosovu savā laukumā.

Par Latvijas izlases kapteini šim turnīram nozīmēts pieredzējušais Ruslans Sorokins.

«Komanda darbu sāka 2.maijā. Izsaucām pašus labākos 16 volejbolistus Latvijā. Varu teikt, ka šī komanda strādā ļoti labi. Jūtu, ka volejbolistiem motivācija ir visaugstākajā līmenī.

No tuvāko spēļu rezultātiem būs atkarīgs, vai tiksim uz Eiropas Sudraba līgas finālčetrinieka turnīru, kas norisināsies jūnija vidū,» izteicās Kēls. «Pēc Eiropas līgas būs neliela atpūta, un 12.jūlijā sāksim jaunu gatavošanos, kas būs pati svarīgākā šajā vasarā, jo cīnīsimies Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Mūsu mērķis - kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Aicinu visus atbalstīt Latvijas izlasi 19.augustā mačā pret Igaunijas valstsvienību. Tas būs nozīmīgs notikums.»

Latvijas izlasei Eiropas līgas sacensībās nāksies iztikt bez nesen Francijā par čempionu kļuvušā Hermana Egleskalna, kuram vajag atveseļoties.

«Domāju, ka kaut kā pirmajā spēlē iztiksim ar vienu diagonāles spēlētāju [Edvartu Buividu]. Reinis Pekmanis pievienojies tikai pirms pāris dienām. Skatīsimies, kādā formā viņš būs un vai pēc tam varēs papildināt izlasi. Mums ir vairāki universāli spēlētāji, kuri var aizstāt Buividu. Savukārt Egleskalns izlasei pievienosies vasarā,» teica Kēls.

Tikmēr viens no Kēla palīgiem Guntis Atars izteicās, ka izlasē iejuties brīnišķīgi, un volejbolisti strādājot labi.

«Protams, ir konkurence - puiši savā starpā cīnās, lai tiktu pamatsastāvā. Atliek tikai skatīties, kurš ir labāks, un veidot komandas kodolu,» atzīmēja Atars.

«Sagatavošanās posms ir noslēdzies. Mikroklimats izlasē ir ļoti labs, visi strādā ar atdevi. Komandai ir jauns, pieredzējis un moderni domājošs treneris. Treniņi palikuši lietderīgāki un interesantāki,» apmierināts tikmēr bija par kapteini nozīmētais Sorokins.

Savukārt Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis izteicās, ka uz Latvijas un Igaunijas savstarpējo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā «Arēnā Rīga» tiek gaidīti ap 8000 skatītāju.

«Tā kā šogad ir Latvijas un Igaunijas simtgades, kopā ar saviem atbalstītājiem izlēmām, ka vajadzētu uzspēlēt volejbolu arēnā. Ceram, ka uz spēli pret Igauniju būs kādi 7000-8000 skatītāju. Skaits būs atkarīgs no tā, kā nospēlēsim pirms tam,» uzsvēra Sausnītis.

Kopumā Latvijas valstsvienība Eiropas Sudraba līgas ietvaros aizvadīs sešas grupu turnīra spēles, labākajai komandai nokļūstot finālčetrinieka sacensībās, kur jau ir iekļuvusi Maķedonija, kas ir labāko četru komandu turnīra rīkotāja.

Cenšoties popularizēt volejbolu Latvijas reģionos, Eiropas līgas spēles, kas notiks Latvijā, tiks aizvadītas Daugavpilī un Jelgavā, 23. un 26. maijā attiecīgi Maķedonijai un Kosovai viesojoties Daugavpilī, bet pēc tam Austrijas izlase 6. jūnijā tiks uzņemta Jelgavā.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā būs jauns formāts, jo tas tiks iedalīts Zelta un Sudraba līgā. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā būs astoņas valstsvienības divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī Kēla dzimteni Igauniju. Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šā gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlases kandidāti Eiropas līgas spēlēm: Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala «Dinamo», Krievija), Edvīns Skrūders, Armands Āboliņš (abi - Jēkabpils «Lūši»), Ruslans Sorokons («Altay», Kazahstāna), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas «Powervolleys», Vācija), Toms Vanags («Usti nad Labem», Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs («Jovens Fonte Bastardo», Portugāle), Atvars Ozoliņš, Kristaps Platačs (abi - «Limbaži»/MSĢ), Reinis Pekmanis («Martigues», Francija), Toms Švans («Parnu», Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška (abi - RTU/«Robežsardze»), Edgars Ivanovs (Karēlijas «Hurmos», Somija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu