Latvijas volejbola izlase arī nākamajos gados grasās startēt Eiropas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase arī nākamajos gados grasās startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Sudraba līgā, ceturtdien pavēstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs.

Latvijas valstsvienība jūnijā izcīnīja trešo vietu šīs sezonas Eiropas Sudraba līgā, šajā turnīrā atgriežoties pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma.

«Esam sākuši veidot jaunu veidolu ar identitāti gan sieviešu, gan vīriešu izlasēs. Turpmāk darbosimies kā Latvijas vilki un nesīsim valsts vārdu pasaulē. Veikalu ķēde «Top» ir mūsu galvenais sponsors, bet arī «Lido» ir nozīmīgs atbalstītājs. Sudraba līgas turnīrs bija izdevies pasākums,» tikšanās laikā ar medijiem teica Zaiženijs. «Spēlētāju sniegums priecēja gan federāciju, gan skatītājus. Uz gaidāmajām spēlēm raugāmies pozitīvi. Centīsimies, lai izlase katru gadu spēlē Eiropas līgā un tas nav vienreizējs pasākums. Visi spēlētāji ir ieradušies un jau šobrīd notiek gatavošanās Eiropas čempionāta kvalifikācijai.»

Latvijas volejbola izlase 15.un 19.augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju.

«Uzskatu, ka pirmais posms (Sudraba līga) mums bija veiksmīgs, rādījām labu sniegumu. Svarīgi, ka mēs iekļuvām finālčetrinieka sacensībās. Sagatavošanas posmā gan pieļāvu dažas kļūdas. Nebija viegli, taču vēlos pateikties spēlētājiem, ka mums izdevās izcīnīt bronzas medaļas,» apmierināts tikmēr bija Kēls.

Latvijas izlases sastāvu pašlaik treniņos ir papildinājis viens no potenciālajiem līderiem Hermans Egleskalns, kā arī esot pievienojušies vēl citi gados jauno volejbolisti, kuri gan vēl sastāvā netikšot.

«Domāju, ka tuvākā nākotnē jaunie spēlētāji izlasei varēs daudz ko dot. Komanda šobrīd ir ļoti motivēta. Gaidāmās spēles pierādīs, vai esam veiksmīgi sagatavojušies. Daudziem volejbolistiem ir pamatdarbs, un tādēļ visi nevar būt uz visiem treniņiem. Intensīvos treniņos spēlētāji mēdz gūt traumas, taču šobrīd viss ir labi un viņi ir gatavi,» pauda Kēls.

Preses konferencē piedalījās arī bijušais hokejists Sandis Ozoliņš, kurš tagad strādā «Lido» uzņēmuma mārketingā. «Uzņēmums ir gandarīts un priecīgs par volejbolistu pievienošanos. Skatāmies ar cerībām un būsim klāt, atbalstot puišus.»

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu