Gruzīnu kamaniņu braucējs mirst pēc kritiena olimpiskajā trasē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijas kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili piektdien nomira pēc kritiena treniņbrauciena laikā olimpiskajā trasē Vistlerā. Kumaritašvili piedzīvoja kritienu pēdējā, 270 grādu virāžā, kurā sportistu ātrums mēdz sasniegt 140 kilometru stundā.

21 gadu vecais Kumaritašvili lielā ātrumā izlidoja ārā no ātrās Vistleras trases un ietriecās vienā no trases konstrukcijām. Sportists uzreiz zaudēja samaņu. Precīzs ātrums, ar kādu brauca Kumaritašvili, nav zināms.

Negadījuma vietā uzreiz ieradās mediķi, kas veica Kumaritašvili atdzīvināšanu, bet pēc tam gruzīnu kamaniņu braucējs tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstu cīņa par viņa dzīvību bija neveiksmīga.

Treniņbraucieni nekavējoties tika pārtraukti.

Treniņbraucienu laikā krita vēl vairāki galvenie pretendenti uz godalgām, tostarp 2002. un 2006. gada olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvējs itālietis Armīns Cīgelers.

Kā ziņots, kritienu treniņbrauciena laikā ceturtdien piedzīvoja arī Latvijas kamaniņu braucējs Guntis Rēķis.

Tāpat treniņbraucienos smagi krita arī kamaniņu braucējas, savukārt Rumānijas sportiste Violeta Stramaturaru pat izkrita no kamanām un atsitās pret trases apmali, zaudējot samaņu, tomēr nopietnus savainojumus sportistei nekonstatēja.

Oficiālie pārstāvji komentārus pagaidām nav snieguši. Svētdien Olimpiskajā Vistleras trasē ir paredzētas sacensības kamaniņu sportā, taču nav zināms, vai organizatori nemainīs savus plānus, oficiāls paziņojums gaidāms vēlāk.

Pagājušajā sezonā Latvijas bobslejists Jānis Miņins kopā stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi Vistleras trasē sasniedza absolūto šā sporta veida ātruma rekordu. Latvietis brauciena laikā sasniedza ātrumu 153,02 kilometri stundā.

Tomēr kopš tā laika Vistleras trase ir nedaudz pārbūvēta un izveidota ne tik bīstama sportistiem, kā tas bija sākumā. Tomēr kā atzīts, trase tieši kļuvusi nedaudz ātrāka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu