Martins Dukurs izcīna Latvijai otro sudraba medaļu Vankūverā (396)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnīja Latvijai otro sudraba medaļu Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs. Cīņā par zeltu viņš pēdējā braucienā piekāpās kanādietim Džonam Montgomerijam.

Papildināts viss teksts.

Četru braucienu summā Martins Dukurs par 0,07 sekundēm atpalika no čempiona Montgomerija. Pirms pēdējā brauciena Martinam Dukuram pār Montgomeriju bija 0,18 sekunžu pārsvars, ko latvietim neizdevās noturēt. Martinam Dukuram izdevās pēdējā brauciena starts, taču trases otrajā pusē pašreizējais Pasaules kausa īpašnieks nespēja nobraukt tik ātri kā Montgomerijs savā mājas trasē. Martins Dukurs bija līderis pēc visiem pirmajiem trim braucieniem.

Otrs Latvijas braucējs Tomass Dukurs guva 4. vietu, par 1,40 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja. Bronzas medaļu ieguva Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš Tomasu Dukuru apsteidza par 0,38 sekundēm.

Pirms Martina Dukura Latvijai sudraba godalgas trešdien divnieku ekipāžu sacensībās izcīnīja kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Pirms startiem Vankūverā Latvijas sportisti nekad neatkarīgas valsts vēsturē nebija spējuši ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīt vērtīgāku medaļu par bronzu, ko pirms četriem gadiem Turīnā iespēja kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis.

Neoficiālajā komandu vērtējumā Latvija ar divām sudraba godalgām Vankūveras olimpiādē pēc piektdien aizvadītajām sacensībām ir 18. vietā. Pie medaļām pagaidām ir tikuši 26 valstu sportisti.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (396)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu