Martinam Dukuram 3.vieta pasaules kausa posmā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā, kas risinājās Pārksitijas trasē ASV.

Martins Dukurs sasniedza trešos labākos rezultātus abos braucienos, summā par 0,02 sekundēm zaudējot krievam Aleksandram Tretjakovam, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai septītais, taču teicami veica otro braucienu, kas viņam garantēja uzvaru divu braucienu summā.

Otro vietu izcīnīja vācietis Sandro Štīlike, kurš Tretjakovam zaudēja tikai 0,01 sekundi.

Tikmēr Martina vecākais brālis Tomass Dukurs pēc devītā rezultāta pirmajā braucienā, otrajā sasniedza tādu pašu laiku kā Martins un divu braucienu summā pakāpās uz septīto vietu. Tomass Dukurs no uzvarētāja atpalika par 0,26 sekundēm.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā tagad Tretjakovam ir 635 punkti, bet Martins Dukurs ar 609 punktiem atrodas otrajā vietā. Savukārt trešajā pozīcijā esošais Bromlijs latvietim zaudē septiņus punktus.

Tikmēr Tomass Dukurs ar 352 punktiem kopvērtējumā atrodas 14.vietā.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā posmā, kas risinājās olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā, pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts Martins Dukurs izcīnīja piekto vietu, bet Martina vecākais brālis Tomass Dukurs ierindojās desmitajā pozīcijā.

Savukārt otrajā posmā citā Kanādas trasē Kalgari Martins Dukurs izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, bet Tomass pieļāva kļūdu startā un palika pēdējā, 26.vietā.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi - līdz gadu mijai četri Ziemeļamerikā, bet pēc tam četri Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25.februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Kā vēstīts, finansiālu problēmu dēļ uz posmiem Ziemeļamerikā nav devušies Latvijas bobslejisti, kas startē Eiropas kausa posmos.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu