M. Dukurs pārliecinoši triumfē pasaules čempionātā (118)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatstājot nekādas cerības konkurentiem, par pasaules čempionu skeletonā piektdien Kēnigzes trasē Vācijā kļuva divkārtējais Pasaules kausa (PK) ieguvējs un Eiropas čempions - Latvijas sportists Martins Dukurs.

Papildināts viss teksts.

Pēc pirmās dienas (divi braucieni) Martins savu tuvāko konkurentu mājinieku Miči Haliloviču apsteidza par 0,57 sekundēm, bet Tomass Dukurs jaunākajam brālim zaudēja 1,35 sekundes, kas deva astoto pozīciju.

Priekšpēdējā braucienā M. Dukurs pārsvaru palielināja vēl vairāk, pirms noslēdzošā brauciena atrodoties ļoti pārliecinošās līderpozīcijās. Haliloviču viņš apsteidza par 1,31 sekundi, kas skeletonā ir ļoti iespaidīga starpība.

Tikmēr Tomass saglabāja 8. vietu (+2,66).

Ceturtajā braucienā nekādi brīnumi nenotika. Martins atkal uzrādīja ātrāko laiku braucienā (50,91) un ļoti pārliecinoši triumfēja pasaules čempionātā. Otrajā vietā finišējušo Krievijas pārstāvi Aleksandru Tretjakovu, viņš pārspēja par +1,74 sekundēm, bet bronzas medaļas laureātu vācieti Franku Rommelu par 1,98 sekundēm.

Diemžēl Tomass atkāpās vienu vietu zemāk un čempionātu noslēdza 9. pozīcijā. No Martina viņš atpalika par 3,52 sekundēm.

Kopumā sacensībās piedalījās 34 skeletonisti.

Krievijas telekanāla ''Rossija 2'' komentētāji Martina šīs sezonas sniegumu raksturoja īsi:

''Ir Martins Dukurs un visi pārējie.''

Tāpat viņi Latvijas sportistu nosauca par ''dzīvu mācību grāmatu trasē.''

Iepriekš savas karjeras labāko rādītāju pasaules čempionātā Martins sasniedza 2008. gadā, izcīnot piekto vietu. Šogad viņš tika uzskatīts par galveno favorītu.

2010. gada Latvijas labākais sportists šogad otro gadu pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā, kā arī Eiropas čempionātā.

Komentāri (118)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu