Klasikā sievietēm triumfē zviedrietes; latvietes ārpus labākajām 70 (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā biatlonā pirmajā distancē 15 kilometru klasikā sievietēm Pokļukā (Slovēnija) pirmās divas vietas izcīnīja Zviedrijas sportistes Helēna Junsone un Anna Karina Ūlofsone-Zideka, bet neviena no latvietēm nespēja iekļūt labāko 70 skaitā.

Labākā no Latvijas pārstāvēm bija Līga Glāzere, kas ar trīs kļūdām šautuvē ierindojās 77. vietā un no uzvarētājas Junsones atpalika par 7 minūtēm un 14,7 sekundēm.

Tikmēr Madara Līduma mērķī netrāpīja sešas reizes un līderei zaudēja 7 minūtes un 34,9 sekundes, kas viņu ierindoja 81. pozīcijā. Savukārt Žanna Juškāne, ugunslīnijā kļūdoties četrreiz, palika 87. vietā (+9.25,4).

Vissliktāk no latvietēm veicās Gerdai Krūmiņai, kura distancē apsteidza 15 dalībnieces, ieņemot 96. pozīciju, bet ar 6 kļūdām šautuvē finiša līniju sasniedza 10 minūtes un 8,5 sekundes vēlāk nekā sacensību uzvarētāja.

Junsone šāva nekļūdīgi un savu tautieti Ūlofsoni-Zideku, kas šaujot kļūdījās vienu reizi, pārspēja par 22,6 sekundēm. Savukārt bronzas medaļu klasiskajā distancē negaidīti ieguva slovākiete Anastasija Kuzmina, kura nenogāza vienu mērķi un Junsonei zaudēja 27,3 sekundes.

Vēl šodien 20 kilometru klasiskajā distancē startēs kungi. Latviju pārstāvēs Ilmārs Bricis, Kaspars Dumbris, Jānis Bērziņš un Oļegs Maļuhins, kurš pēdējo reizi Pasaules kausa izcīņas posmos piedalījās pirms četriem gadiem.

Sestdien gan sievietēm, gan vīriešiem ir paredzētas sacensības sprintā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu