Martins Dukurs: karjeras pirmais pjedestāls! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmoreiz karjerā augstākā līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla ir kāpis latviešu skeletonists Martins Dukurs, kas piektdien Pasaules kausa posmā Vinterbergā izcīnīja augsto trešo vietu! Otro labāko rezultātu sezonā sasniedza Martina vecākais brālis Tomass, kas sacensības noslēdza devītajā pozīcijā, un tā ir pirmā reize vēsturē, kad PK posmā desmitniekā ir izdevies iekļūt uzreiz diviem latviešiem!

22 gadus vecais Martins Dukurs Vinterbergā, Pasaules kausa priekšpēdējā posma sacensībās pirmajā braucienā bija sestais ātrākais, otrajā startā uzrādīja dalītu otro labāko rezultātu, bet summā spēja pakāpties uz trešo vietu.

Tas bija ne tikai Martina labākais sasniegums šajā sezonā, bet arī augstākā iegūtā vieta visā viņa karjerā. Līdz šim siguldieša lielākie panākumi bija septītā vieta Turīnas olimpiskajās spēlēs un ceturtā vieta šīgada pasaules meistarsacīkstēs Sanktmoricā.

Divu braucienu summā Dukurs jaunākais šodien par 0,14 sekundēm atpalika no posma uzvarētāja krieva Aleksandra Tretjakova, kurš savukārt tikai par 0,03 sekundēm izrādījās ātrāks par sudraba medaļnieku, vācieti Miši Haliloviču.

Tomass Dukurs, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 14., savā otrajā startā uzrādīja augsto ceturto rezultātu un summā tas viņam ļāva pakāpties uz devīto vietu. Sacensību uzvarētājam Tomass zaudēja 0,48 sekundes. Šajā sezonā Dukura vecākā labākais rezultāts bija septītā vieta Nagano posmā, bet viņa karjeras spilgtākā virsotne ir uzvara Pasaules kausa posmā Siguldā 2004. gadā.

Pirms pēdējā PK posma, kas pēc nedēļas notiks Vācijas trasē Kēnigzē, Tomass Dukurs kopvērtējumā ir pakāpies uz 12. vietu, bet viņa brālis Martins uz 15. pozīciju. Tomasam ir par 18 punktiem vairāk (skat. tabulu), tā kā Martins izlaida iepriekšējo posmu, jo piedalījās Eiropas junioru meistarsacīkstēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinoši pirmais joprojām ir amerikānis Zaks Lunds, kas Vinterbergā ieņēma tikai 13. vietu.

Nāciju kausa kopvērtējumā, pateicoties brāļu Dukuru sekmēm Latvija ir pakāpusies jau uz septīto vietu un no sestajā vietā esošās Japānas atpaliek tikai par četriem punktiem.

Pēc nedēļas Kēnigzē, vienlaikus PK pēdējam posmam notiks arī Eiropas meistarsacīkstes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu