Latvijas čempionāts slēpošanā atkal iekļauts FIS statusā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2012. gada sākumā viens no pirmajiem lielākajiem notikumiem slēpošanas dzīvē būs Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, kas no 14. līdz 15. janvārim norisināsies Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē. Pagājušajā sezonā sāktā tradīcija tiks turpināta arī šosezon - Latvijas čempionāts Priekuļos būs FIS statusā, TVNET informē Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

Janvārī Priekuļos norisinās Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā. Pagājušajā sezonā tam tika piešķirts Starptautiskās Slēpšanas federācijas (FIS) statuss, un arī nākamā gada janvārī Latvijas čempionāts Priekuļos būs FIS sacensības, apliecina Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) prezidents Vairis Brīze.

Sacensības organizē LSS sadarbībā ar Cēsu Olimpisko centru un biedrības ''Rollertour'' vadītāju Mārtiņu Niklasu, kurš šajās sacensībās būs FIS norīkotais tehniskais delegāts.

Sacensību pirmajā dienā 5 km un 10 km distanci attiecīgi sievietēm un vīriešiem paredzēts veikt klasiskajā stilā, bet otrajā dienā tāda paša garuma distanci brīvajā stilā jeb slidsolī, informē LSS portāls infoski.lv. Pagājušajā gadā dominēja igauņi, bet šogad mūsu slēpotāji ar izlases līderiem Jāni Paipalu, Arvi Liepiņu, Ingu Dauškāni un Natāliju Kovaļovu priekšgalā mēģinās mazināt igauņu dominanci.

Sacensībās startēs arī pazīstamais biatlonists Raivis Zīmelis, kas izlasei palīdzēja, šā gada martā piedaloties pasaules čempionātā distanču slēpošanā, kas norisinājās Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

Latvija būs pirmā no Eiropas valstīm, kas organizēs nacionālo čempionātu FIS statusā (tikai amerikāņi rīkos nedēļu agrāk). Kamēr līdz sezonas sākumam – FIS sacensībām Beitostēlenā (Norvēģija) – palicis mazāk par divām nedēļām un vairāki organizatori sniega trūkuma dēļ ir sākuši uztraukties, latvieši ir mierīgi, jo gaidāma auksta ziema un mākslīgais sniegs kuram katram gadījumam tiek pūsts, tiklīdz temperatūra noslīd zem 0 grādiem. Tādēļ Priekuļos būs iespējams slēpot vismaz mēnesi pirms čempionāta.

Latvijas čempionāts Priekuļos ir tieši nedēļu pirms pasaules kausa posma netālajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē. Sagaidāms, ka šogad varētu būt vēl vairāki spēcīgi igauņu slēpotāji, kā arī citu valstu pārstāvji.

Pagājušajā gadā Priekuļos startēja slēpotājs no tik tālas un arī eksotiskas valsts kā Brazīlija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu