Tomam Vasinam 12. vieta Eiropas kausā snovbordkrosā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajās brīvdienās Francijas pilsētiņā Pī Sentvinsentā norisinājās sezonas pirmais Eiropas kausa posms snovbordkrosā, kurā labus rezultātus uzrādīja Toms Vasins. Latvijas vadošais snovbordkrosists sestdien 130 dalībnieku konkurencē ierindojās 12. vietā, bet svētdien tika ceturtdaļfinālā, izcīnot 15. vietu, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Tā kā decembra vidū Kortīnā D’Ampeco sacensības tika atceltas, tad Eiropas kausa sezona sākās janvāra pirmajās brīvdienās Pī Sentvinsentā.

Sestdien uz starta izgāja 130 dalībnieki, no kuriem 64 labākie, kuru vidū tika arī Vasins, kvalificējās nākamajai kārtai – 1/16 finālam. Tā kā bija ļoti daudz dalībnieku, tad ierasto 32 vietā, kvalifikāciju atļāva pārvarēt 64 un pirmā kārta bija nevis 1/8 fināls, bet 1/16 fināls. Un tas par labu nāca Latvijas sportistam, jo kvalifikācijā viņš nenobrauca tik labi, uzrādot 41.rezultātu.

Vēlāk pārvarējis pirmās divas izslēgšanas kārtas, Toms iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņam neizdevās pārvarēt divu spēcīgu slovēņu – Matija Mihiča (pagājušā gada pasaules junioru vicečempions – aut. piez.) un Roka Rogelja (pēdējā Pasaules čempionātā un Olimpiskajās spēlēs bijis labāko 24-niekā) – pretestību, braucienā ierindojoties trešajā vietā, kas viņam kopvērtējumā deva 12.vietu un 110 punktus kausa kopvērtējumā.

Vasins apsteidza spēcīgo vācieti Maksimilianu Starku, kas Pasaules kausā decembrī ASV bija ceturtais, un arī itāli Emanuelu Peratoneru, kurš 2010.gadā bija trešais Eiropas kausa kopvērtējumā. Finālā dubultuzvara Polijai, jo ātrākais bija Macejs Jodko, bet otrais – Mateušs Ligocki. Trešajā vietā finišēja čehs Dāvids Bakess.

Svētdien Eiropas kausa otrajā dienā Tomam kvalifikācijā veicās daudz labāk, jo tika uzrādīts 21. ātrākais rezultāts. Arī šoreiz veiksmīgi tika pārvarētas pirmās divas izslēgšanas kārtas (1/16 finālu, kur, pateicoties meistarībai, izdevās noturēties kājās pēc tam, kad mūsu sportistam no aizmugures uzlidoja virsū spānis, un 1/8 finālu, kur trases beigās sanāca piekāpties tikai Pasaules kausa ieguvējam francūzim Pjēram Voltēram), bet pēdējā atkal bija ceturtdaļfināls, jo savā braucienā Vasins palika trešais, palaižot priekšā Voltēru un spēcīgo itāli Omāru Visintinu, kas abi pusfinālā krita un cīnījās mazajā finālā.

Šāds rezultāts kopvērtējumā Vasinam deva 15.vietu un 80 punktus. Otro dienu pēc kārtas triumfēja polis Macejs Jodko, kas aiz sevis atstāja Maksimilianu Starku un Emanuelu Peratoneru.

Ar savu rezultātu Toms ir apmierināts, jo esot bijis ļoti spēcīgs sastāvs ar daudziem regulāriem pasaules kausa dalībniekiem, turklāt salīdzinājumā ar saviem konkurentiem šajā sezonā ir krietni mazāk sanācis būt uz sniega, tāpēc arī trūkst vēl stabilitātes braucienā. Trase esot bijusi vienkārša, bet ātra.

Nākamais starts Vasinam paredzēts Pasaules kausā Veisonā (Šveice), kas norisināsies no 18. līdz 22. janvārim. Šveicē būs divas sacensības, jo viena ir paredzēta Badgašteinā (Austrija) nenotikušā posma vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu