Gasūna uzvar FIS sacensībās slaloma disciplīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Austrijas kalnu kūrortā Turnauvā notikušajās FIS sacensībās slalomā uzvaru izcīnījusi Latvijas pārstāve Lelde Gasūna. Tā mūsu sportistei bija ceturtā uzvara FIS sacensībās karjerā, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc pirmā brauciena Gasūna ierindojās otrajā vietā un tikai 0,15 zaudēja līderei Marijai Škanovai no Baltkrievijas, bet par pussekundi atradās priekšā trešā laika uzrādītājai Najai Babnikai no Slovēnijas.

Arī otrajā braucienā latviete uzrādīja otro labāko rezultātu, bet, tā kā līdere Škanova bija tikai septītā un 0,25 sekundes aiz mūsu sportistes, tad abu braucienu summā Gasūna baltkrievieti apsteidza par vienu sekundes desmitdaļu un izcīnīja uzvaru.

Otrajā vietā ierindojās Škanova, bet trešo vietu saglabāja slovēniete Babnika (+0,57). Otrajā braucienā ātrākā bija mājiniece Klaudija Hērbingere, kas nobrauca par 0,06 sekundēm ātrāk nekā Gasūna, taču kļūda pirmajā braucienā, kas viņai deva 17.vietu un atpalikšanu no līderes vairāk nekā 3,5 sekundes, neļāva divu braucienu summā 15 gadus vecajai austrietei pakāpties augstāk par 14.vietu.

Sacensībās startēja 93 dalībnieces no 20 valstīm.

Gasūna vairākas reizes ir bijusi labāko trijniekā FIS sacensībās. Līdz šim viņai bija izdevies uzvarēt trīs reizes, tādēļ pēc sacensībām Turnauvā tā bija ceturtā reize, kad 21 gadu vecā sportiste kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Visas uzvaras ir izcīnītas slalomā, kas ir Gasūnas stiprākā disciplīna, bet līdz šim to bija izdevies izdarīt tikai Somijā. Pagājušajā sezonā viņai izdevās uzvarēt divas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu