Zirne izcīna Latvijai vēl vienu medaļu Jaunatnes olimpiādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dainis Caune, žurnāls "Sports"

Latvijas jaunā kamaniņu braucēja Ulla Zirne pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Insbrukā (Austrija) notiekošajās Pasaules Jaunatnes pirmajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

(Pievienota 6.-9. rindkopa.)

Šī ir jau otrā medaļa Latvijas kamaniņu braucējiem – svētdien sudraba godalgu izcīnīja Riks Kristens Rozītis, savukārt Rihards Lozbers ierindojās 6. vietā.

Zirne pirmajā braucienā 24 dalībnieču konkurencē uzrādīja trešo labāko laiku, uzvarētajai Saskijai Langerei no Vācijas zaudējot 0,218 sekundes.

Foto: Dainis Caune, žurnāls "Sports"

Otrajā braucienā Latvijas sportiste uzrādīja otro labāko laiku, kas summā nodrošināja bronzas medaļu. Par uzvarētāju kļuva austriete Kastlungere, kura pēc pirmā brauciena bija otrā. Sudraba medaļa vācietei Langerei.

Tikmēr Latvijas divnieku ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pirmdien izcīnīja 7. vietu 11 dalībnieku konkurencē.

Par čempioniem kļuva Florians Grubers/Simons Kaincvaldners no Itālijas, otrajā vietā vācieši Tims Brendls/Florians Funks, savukārt bronzas medaļas amerikāņiem Tijam Andersenam/Patam Edmundam.

Putins/Marcinkēvičs pirmjā braucienā ierindojās 7. vietā, Gruberam/Kaincvaldneram zaudējot 0,825 sekundes. Latviešiem otrajā braucienā bija vairāk jādomā par pozīcijas noturēšanu, jo tuvākie sekotāji bija tikai nepilnas sekundes desmitdaļas attālumā, bet līdz 6. vietai pietrūka 0,4 sekundes.

Otrajā braucienā Putins/Marcinkēvičs uzrādīja piekto labāko laiku, taču ar to bija par maz, lai uzlabotu pozīcijas kopvērtējumā. Putins/Marcinkēvičs uzvarētājiem zaudēja 1,206 sekundes.

Otrdien Insbrukā sacensības kamaniņu braucējiem noslēgsies ar komandu stafeti, kurā startēs arī Latvijas jaunie talanti.

Riks Kristens Rozītis (no kreisās) un Ulla Zirne
Riks Kristens Rozītis (no kreisās) un Ulla Zirne Foto: Dainis Caune, žurnāls "Sports"
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu