Melbārdis pārsteidzis bobsleja pasauli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Perspektīvais Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis progresē divreiz straujāk nekā ierasts. Viņa šīs sezonas panākumi ir pārsteiguši daudzus, tostarp Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidentu Zinti Ekmani, kurš no valmierieša nav gaidījis tik labus rezultātus. LBF amatpersona arī atklāj, ka durvis izlasē joprojām nav aizcirstas Jānim Miņinam.

«Melbārdis pavisam noteikti šosezon ir «izšāvis» vairāk, nekā tika no viņa gaidīts. Sezonas sākumā mēs nesolījām, ka iesim no mačiem uz mačiem un kāpsim uz pjedestāla,» skaidro Ekmanis. «Kādas trīs reizes vēl mēs esam bijuši turpat blakus. Solījām, ka būsim cīņā par pjedestālu.»

Šajā sezonā izteikts progress ir divniekos, kas iepriekš ar augstiem rezultātiem priecēja reti. «Esam krietni uzlabojuši startu,» uz panākumu atslēgu norāda Ekmanis. «Tas, ka divniekos esam tikuši soli uz priekšu, ir pateicoties izcilam startam.»

Talants un smags darbs - panākumu rezultāts

«Melbārdis ir ļoti talantīgs, tas ir pirmais. Otrkārt viņam ir ļoti stabils psiholoģiskais līdzsvars. Arī mēs esam pārsteigti par viņa progresu, jo viņš visu apgūst divreiz ātrāk, nekā ierasts. Te savu lomu spēlē arī tas, ka viņš nav iesācējs bobslejā, jo iepriekš sacensībās piedalījās kā stūmējs. Ir titulēts - Eiropas čempions un pasaules čempionāta bronzas medaļu ieguvējs.

Protams, ka tādu progresu no viņa negaidījām,» neslēpj LBF viceprezidents.

Nākamo Pasaules kausa izcīņas posmu, kas šajā nedēļas nogalē risināsies 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu bobsleja, kamaniņu un skeletona trasē Vistlerā, Latvija izlaidīs, jo komanda devusies uz pasaules junioru čempionātu Īglsā. Tur mūsu komanda startēs ar diviem četriniekiem.

Astotajā, noslēdzošajā Pasaules kausa izcīņas posmā (Kalgari) latvieši startēs. Februāra vidū Leikplesidā risināsies pasaules čempionāts, tā ir smaga trase. «Tā ir ļoti sarežģīta trase, tāpēc būs grūti, bet līdzjutējiem varu apsolīt, ka mēs cīnīsimies.»

Ekmanis pastāstīja, ka bobslejisti ir ar lielām darba spējām, nopietnu attieksmi un komandā valdot ļoti veselīgs mikroklimats.

Miņinam joprojām visas iespējas atgriezties

Runājot par Jāni Miņinu, Ekmanis atkārtoja iepriekš pausto, ka durvis Miņam izlasē nav ciet. «Ja viņš vēlas startēt, ir jānāk un tas jāpierāda.» Pats Jānis gan nav izrādījis nekādu iniciatīvu, lai varētu atgriezties, startējot zem Latvijas karoga. Šobrīd viņš ir konsultants Beļģijas sieviešu komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu