Rode izcīna Latvijas vēsturē pirmos punktus PK kalnu slēpošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajās brīvdienās Krievijas pilsētā Sočos, kur pēc diviem gadiem norisināsies Ziemas olimpiskās spēles, notika Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā. Latvijas kalnu slēpošanai tas bija vēsturisks brīdis, jo superkombinācijas disciplīnā 53 dalībnieku vidū 29.vietā ierindojās Roberts Rode, pirmo reizi iekļūstot labāko trīsdesmitniekā un pirmo reizi vēsturē izcīnot Latvijai punktus Pasaules kausa kopvērtējumā, TVNET informē Latvijas Slēpošanas savienības pārstāvis Ivars Bācis.

Svētdien Pasaules kausa posmā superkombinācijā (nobrauciens+slaloms) Roberts Rode no 53 startējušajiem nobraucienā 3,2 km garajā trasē uzrādīja laiku 2:10,10, kas mūsu pārstāvim deva 41. vietu.

Slalomā Roberts 62 vārtu trasi izbrauca 1:00,31 un, uzrādot kopējo laiku 3:10,41, spēja kopvērtējumā pacelties uz augšu un nodrošināt vēsturisku sasniegumu – pirmo reizi Latvijas pārstāvim iekļūstot labāko trīsdesmitniekā un izcīnot pirmos ieskaites punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Par izcīnīto 29.vietu Roberts nopelnīju divus punktus. Protams, mūsu sportists bija ļoti priecīgs un apmierināts ar sasniegto rezultātu. Šis Robertam bija tikai trešais starts Pasaules kausa posmos. Debija notika 2009.gadā, bet pagājušajā gadā viņš uzdrošinājās startēt šajā bīstamajā disciplīnā Pasaules čempionātā.

Pēc nobrauciena vadībā atradās šveicietis Beāts Foics, bet superkombinācijas kopvērtējumā viņš jau trešo reizi sezonā palika otrajā vietā, jo atkal par viņu pārāks bija slaloma meistars no Horvātijas Ivica Kosteličs.

Roberts Rode ir pirmais, kas iegūst punktus Pasaules kausa kopvērtējumā, pārstāvot Latviju. Pirms viņa, izcīnot gan ļoti augsto 4.vietu, gan vēl četras reizes iekļūstot labāko piecpadsmitniekā Pasaules kausa posmos, punktus 1980. gadu beigās bija ieguvusi pazīstamā Ulla Lodziņa, kas tolaik pārstāvēja Padomju savienību.

Atgādinām, ka pagājušās brīvdienās Latvijai kalnu slēpošanā bija ļoti veiksmīgas, jo gan sestdien, gan svētdien FIS sacensībās slalomā Vācijā un Austrijā uzvaru izcīnīja Kristaps Zvejnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu