Priekuļos notiks Latvijas čempionāts un FIS sacensības distanču slēpošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. februārī, Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisināsies Latvijas čempionāts distanču slēpošanā. Tas būs otrs lielākais notikums šosezon slēpošanas dzīvē Latvijā aiz Skandināvijas kausa, jo arī šogad Latvijas čempionātam Priekuļos būs Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, informē Latvijas Slēpošanas savienības pārstāvis Ivars Bācis.

Kā jau tas daudzus gadus ir ierasts, janvārī Priekuļos norisinās Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā. Taču sakarā ar vēlo ziemas iestāšanos un sniega trūkumu tika nolemts pirmā posma norisi pārcelt uz februāra otro pusi.

Pagājušajā sezonā Priekuļu posmam tika piešķirts FIS statuss, un arī šosezon šajā pazīstamajā slēpošanas centrā Cēsu pusē būs FIS sacensības. Šo posmu organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Cēsu Olimpisko centru un biedrības «Rollertour» vadītāju Mārtiņu Niklasu.

Sacensību pirmajā dienā 5 km un 10 km distanci attiecīgi sievietēm un vīriešiem paredzēts veikt klasiskajā stilā, bet otrajā dienā tāda paša garuma distanci brīvajā stilā jeb slidsolī.

Priekuļos startēs visi labākie mūsu slēpotāji, kurus ar slēpēm un formām atbalsta sporta preču veikalu tīkls «FANS». Sacensībās piedalīsies arī pazīstamais biatlonists Raivis Zīmelis, kurš startēja pagājušajā posmā janvāra beigās Vietalvā, palīdzot Rīgas klubam SS «Arkādija» izcīnīt uzvaru stafetē.

Gaidāmas interesantas cīņas par uzvaru un godalgotām vietām arī pašmāju labāko slēpotāju starpā, kuri šogad startējuši vairākos Skandināvijas kausa posmos, FIS sacensībās, bet Arvis Liepiņš arī Pasaules kausa posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu