Paipals un Dauškāne izcīna Latvijai pirmās uzvaras FIS sacensībās slēpošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā FIS sacensībās distanču slēpošanā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāta posms, sievietēm 5 km slidsolī ar intervāla startu pārliecinošu uzvaru svinēja Inga Dauškāne, bet vīriem divas reizes garākā distancē ļoti aizraujošā cīņā distances pēdējos metros pirmo vietu nodrošināja Jānis Paipals, TVNET informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Līdz šim Latvijai labākais sasniegums FIS sacensībās distanču slēpošanā bija otrā vieta, bet uzvarēt vēl nebija izdevies, taču šodien tas beidzot notika, turklāt uzreiz gan dāmu, gan vīru konkurencē.

Sievietēm 5 km distancē slidsolī jau no paša sākuma sportisko niknumu par vakardienas palikšanu otrajā vietā demonstrēja mūsu izlases līdere Inga Dauškāne, jau pusdistancē gandrīz noķerot 30 sekundes iepriekš startējušo sīvāko konkurenti Kristīni Kazlauskaiti no Lietuvas, kura uzvarēja sestdien klasiskā stila distancē. Otrajā aplī Inga lietuvieti apdzina un pārsvaru dubultoja, uzrādot laiku 14:53,4 un finišā Kazlauskaiti, kura izcīnīja otro vietu, apsteidza par 59 sekundēm. Trešajā vietā finišēja vēl viena lietuviete Neda Bukovskite, kura no otrās vietas atpalika divas sekundes.

Vīriešiem 10 km distancē šoreiz nestartēja neviens no igauņiem, līdz ar to kļuva skaidrs, ka uzvara tiks kādam no latviešiem, jo lietuvieši un brazīlis nebija konkurenti mūsu vadošajiem slēpotājiem.

Vīriešu sacensība bija daudz aizraujošāka un intriģējošāka nekā dāmām. Jau pēc pirmā apļa sākās ļoti sīva cīņa par uzvaru četru sportistu starpā, kuru vidū bija Jānis Paipals, Pāvels Ribakovs, Roberts Slotiņš un Arvis Liepiņš, kuru starpā līdz pat distances vidum bija tikai trīs sekundes. Pirmo distances pusi ātrāk sāka Paipals un Ribakovs, bet distances otrās daļas sākumā līderpozīcijās izvirzījās Slotiņš, kurš, dodoties pēdējā aplī (2,5 km), Paipalam un Ribakovam bija priekšā septiņas, bet Liepiņam – astoņas sekundes. Pēdējā aplī visvairāk spēka bija palicis pagājušā gada labākajam latvietim slidsolī FIS sacensībās Priekuļos – Jānim Paipalam, kurš beigās «izrāva» uzvaru, uzrādot laiku 26:15,4 un par 3,9 sekundēm apsteidzot Slotiņu, bet par 10,5 sekundēm pārspējot trešās vietas ieguvēju Arvi Liepiņu. Pāvelam Ribakovam nācās samierināties ar ceturto vietu (+17,9 sekundes).

Nākamais, trešais Latvijas čempionāta posms norisināsies 10. un 11. martā Madonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu