Petrušēvics 7.vietā Eiropas kausā snovbordā slopstaila disciplīnā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē Eiropas kausa posmā snovbordā slopstaila disciplīnā, kas norisinājās Valtorensā (Francija), Latvijas izlases dalībnieks Toms Petrušēvics 40 dalībnieku konkurencē izcīnīja augsto 7. vietu, kas ir labākais Latvijas snovbordistu sniegums šosezon šajā disciplīnā, TVNET informē Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) preses dienests.

Valtorensā norisinājās Eiropas kausa snovbordā slopstaila disciplīnā (SBS) sestais posms, kurš bija arī noslēdzošais posms. SBS trasē bija 9 elementi - 4 kikeri un 5 slaidi, garākā un daudzveidīgākā trase SBS šoziem, un tā bija atbilstoša Tomam. Mazākais kikeris bija ar 20 metru plakni, kurai gribot negribot jātiek pāri.

Kvalifikācijā uz starta izgāja 40 dalībnieki. Toms Petrušēvics uzrādīja otro rezultātu un pārliecinoši kvalificējās finālam. Finālos tik labs brauciens neizdevās, jo pievīla neprecīzi nosēdieni, lecot pa kikeriem. Ja tiktu atkārtots kvalifikācijas braucienos uzrādītais sniegums, tad finālā būtu jākāpj uz goda pjedestāla. Pirmo vietu izcīnīja Krievijas sportists Sergejs Lapuškins, kuram tā bija jau trešā uzvara šajā sezonā.

Savukārt ceturto reizi šosezon otrajā vietā ierindojās Dmitrijs Repņikovs no Krievijas, bet trešais bija mājinieks Viktors Habermahers, kurš uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi.

Diemžēl otrajā dienā paredzētais otrs Eiropas kausa posms Valtorensā tika atcelts, jo sacensību norisi traucēja stiprais vējš un migla. Viens no izlases līderiem slopstaila disciplīnā Artūrs Cukunde, kurš pirms diviem mēnešiem Austrijā Eiropas kausā bija astotais, šajā posmā nepiedalījās, jo turpina dziedēt treniņos gūto traumu.

Līdz ar to sezona ir noslēgusies. Ar uzrādītajiem rezultātiem Francijā un visā sezonā izlases treneris Inārs Bīrmanis ir apmierināts, jo atsevišķos posmos izcīnītas vietas labāko desmitniekā.

Sezonas kopvērtējumā Artūrs Cukunde ar 285 punktiem ieguva 31.vietu, bet Tomam par pieciem punktiem mazāk un 34.vieta. Par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva čehs Petrs Horaks ar 2100 punktiem, kurš pēdējā posmā bija vienu vietu augstāk nekā Toms Petrušēvics.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu