Rode labākais no latviešiem Norvēģijas čempionātā nobraucienā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Norvēģijas pilsētā Lillehammerē Hafjellas kalnā sākas FIS sacensības un Norvēģijas čempionāts kalnu slēpošanā, kur piedalās arī vadošie Latvijas kalnu slēpotāji. Pirmajā disciplīnā nobraucienā visaugstāko vietu no latviešiem izcīnīja Roberts Rode, kurš 66 dalībnieku konkurencē ierindojās 23.vietā, TVNET informē Ivars Bācis.

Nedēļas sākumā aizvadījuši oficiālos treniņbraucienus, kuros iegūtas vietas trešajā desmitā (visaugstāk tika Roberts Rode, ierindojoties 21.vietā pirmajā treniņdienā – aut. piez.).

Dāmām, lai veiktu 1890 metrus garo nobrauciena trasi, uz starta izgāja 38 dalībnieces, starp kurām bija arī Agnese Āboltiņa, kura startēja ar 29.numuru. Agnese trasi veica 1:44,68, uzvarētājai zaudējot 7,46 sekundes, un savās otrajās nobrauciena sacensībās ierindojās 26.vietā. Uzvaru svinēja galvenā favorīte, mājiniece Lote Smiseta Sejersteda, kura Pasaules kausa posmos ir bijusi labāko divdesmitniekā un kura treniņos bija labākā.

Arī otrajā un trešajā vietā ierindojās norvēģietes – šā gada pasaules junioru čempione supergigantā Annija Vinkvista un bronzas medaļas ieguvēja Ragnhgilda Movinkela, kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi 1,20 un 1,44 sekundes. Dāmu konkurencē startēja sportistes no četrām valstīm – Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Latvijas.

Vīru konkurencē, lai veiktu to pašu trasi, jau bija vairāk dalībnieku – 66 kalnu slēpotāji no 6 valstīm, jo, salīdzinot ar dāmu konkurenci, startēja arī pārstāvji no Horvātijas un Bosnijas un Hercegovinas.

Pirmais no mūsējiem ar 22.numuru trasē devās Roberts Rode, kurš izcīnīja visaugstāko vietu no latviešiem. Roberts trasi veica 1:36,24, uzvarētājam zaudējot 3,04 sekundes. Tas mūsu ātrumdisciplīnu speciālistam deva 23.vietu. Tikai 0,29 sekundes lēnāks par Robertu bija Kristaps Zvejnieks, bet nācās samierināties ar sešām pozīcijām zemāk - 29.vietu, jo tieši no 22.vietas līdz 38.vietai bija visblīvākie rezultāti, kur 17 sportisti satilpa 0,75 sekundēs.

Trešais Latvijas pārstāvis Kaspars Daugulis bija par pusotru sekundi lēnāks nekā Rode un ierindojās 48.vietā. Uzvaru ļoti aizraujošā cīņā svinēja norvēģu juniors Andrians Smisets Sejersteds, kurš trasi veica 1:33,20. Pasaules čempionātā junioriem Sejersteds bija astotais un arī tur, nedaudz garākā trasē, viņš Zvejnieku apsteidza par aptuveni trim sekundēm. Otrajā vietā bija zviedrs Duglass Hedīns, kurš tikai par 0,01 sekundi bija lēnāks par Sjerstedu. Trešais palika slavenais Aksels Lunds Svindāls, kurš uzvarētājam piekāpās 0,14 sekundes.

Rītdien sacensības turpināsies ar superkombināciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu