Latvijas jauniešiem panākumi kalnu slēpošanas sacensībās Somijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar godalgotām vietām un uzvaru no kalnu slēpošanas sacensībām «Audi cup» Somijas pilsētā Rovaniemi atgriezušies Latvijas jaunie kalnu slēpotāji. Žanete Gedra uzvarēja slalomā un bija otrajā vietā milzu slalomā jaunākajā grupā (līdz 13 gadiem) meitenēm, viņas brālis Žaks izcīnīja otro vietu slalomā vidējā grupā puišiem (līdz 15 gadiem), bet Evelīnas Gasūnas kontā otrā vieta slalomā un trešā vieta milzu slalomā vidējā grupā meitenēm, TVNET informē LSS preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirms mēneša Latvijas jaunie kalnu slēpotāji ar ļoti labiem rezultātiem startēja prestižajās kalnu slēpošanas sacensībās «Topolino» Itālijā, kur Žanete Gedra vidējā grupā izcīnīja trešo vietu slalomā, bet Evelīna Gasūna vecākajā grupā jauniešiem bija ceturtā. Pagājušās nedēļas nogalē mūsējie startēja Somijā Rovaniemi pilsētā, kur notika trīs disciplīnas, jo slalomam un milzu slalomam šoreiz jauniešiem tika pievienota arī ātrumdisciplīna – supergigants.

Atkal Guntas Gasūnas trenētajiem «Ziemeļpola» audzēkņiem izdevās apliecināt savu meistarību un izcīnīt godalgotas vietas. Mūsējie arī iepriekš bija pierādījuši, ka viņiem labāk veicas tehniskajās disciplīnās, it īpaši slalomā, tāpēc ar katru nākamo disciplīnu tika iegūtas arvien augstākas vietas. Kaut arī Žakam atšķirībā no abām meitenēm precīzi šādu tendenci neizdevās atspoguļot, tik un tā slalomā tika uzrādīts vislabākais rezultāts.

Žanete Gedra supergigantā 41 dalībnieces konkurencē kilometru garo trasi veica 50,62 sekundēs un bija piektajā vietā, uzvarētājai Nellai Korpio (Somija) zaudējot 0,79 sekundes. Milzu slalomā startēja jau par 7 dalībniecēm vairāk, un Žanetei izdevās iekļūt trijniekā, izcīnot otro vietu. Atkal nepārspēta palika Korpio, kura mūsu sportisti divu braucienu summā apsteidza par 0,65 sekundēm.

Žanetei allaž slaloms ir bijis stiprākais, tāpēc pēdējā dienā tika cerēts uz augstāko pakāpienu, un par prieku sev un visiem, kas juta līdzi, šī cerība piepildījās. Korpio dominance tika apturēta, jo 47 dalībnieču vidū abos braucienos stabili ātrākā bija Žanete Gedra, likumsakarīgi izcīnot pārliecinošu uzvaru divu braucienu summā (1:27,05) un otrās vietas ieguvēju Korpio apsteidzot par 2,23 sekundēm.

Ļoti līdzīgi kā Žanete par vienu vecākā grupā (līdz 15 gadiem) nostartēja arī Evelīna Gasūna, tikai viņas godalgotās vietas bija otrā un trešā. Evelīna supergigantā arī bija piektā, uzrādot laiku 49,09 un uzvarētājai Jūlijai Hautameki (Somija) zaudējot 0,75 sekundes.

Milzu slalomā tuvu bija uzvara, jo 32 dalībnieču vidū pēc pirmā brauciena līderpozīcijās bija Latvijas pārstāve, taču otrajā braucienā tika pieļautas kļūdiņas, kā rezultātā palaistas priekšā divas konkurentes un kopvērtējumā izcīnīta trešā vieta, uzvarētājai Jūlijai Toiviainenai piekāpjoties par 0,7 sekundēm. Slalomā cīņa par pirmo vietu bija pat aizraujošāka un uzvara vēl tuvāk, taču dramatiskajā cīņā ar Hillu Hannolu pietrūka kripatiņas veiksmes.

Šoreiz Evelīna otro braucienu veica lieliski, uzrādot labāko laiku un tuvāko konkurenti apsteidzot pat par 0,7 sekundēm, taču, kā izrādījās, ar to bija par maz, lai atgūtu deficītu pēc pirmā brauciena, kur somiete bija priekšā par 0,71 sekundi, kas nozīmē, ka divu braucienu summā līdz uzvarai pietrūka nieka viena sekundes simtdaļa.

Šoreiz arī puišu konkurencē neiztika bez godalgotas vietas Latvijai, par ko parūpējās Žaks Gedra, kas izcīnīja otro vietu slalomā, kur dalībnieku skaits sniedzās jau pāri piecdesmit – 58 sportisti. Pēc pirmā brauciena Žaks bija otrajā vietā, līderim Mikam Mankinenam zaudējot tikai 0,29 sekundes, taču otrajā braucienā soms bija neapturams, pārējos pārspējot vismaz par divām sekundēm, kā rezultātā viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, mūsu Žaku apsteidzot par 2,8 sekundēm. Supergigantā, kur atkal triumfēja Mankinens, Žaks ierindojās 8.vietā, somam piekāpjoties par 1,91 sekundi, bet līdz trijniekam pietrūka tikai trešdaļa sekundes.

Ceturto vietu supergigantā, kas viņam bija vislabākais panākums, izcīnīja kuplās igauņu ģimenes Luiku atvase Juhans, kuram līdz pjedestālam pietrūka piecas sekundes simtdaļas. Visgrūtāk Žakam klājās milzu slalomā, kur nācās palikt ārpus labāko desmitnieka.

Divu braucienu summā viņš uzrādīja divpadsmito laiku (pēc pirmā brauciena bija 19.vietā – aut. piez.), pirmās vietas ieguvējam zaudējot divas ar pusi sekundes.

Par uzvarētāju trešo reizi kļuva Mankinens, bet šoreiz uzvara viņam nāca ļoti grūtā cīņā, jo otrās vietas ieguvēju viņš apsteidza tikai par 0,02 sekundēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu