Nedēļas nogalē notiks «Fans» tautas slēpojums kopā ar Latvijas čempionātu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien, 13.janvārī, Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā tiks aizsākta jauna tradīcija, notiekot pirmajam posmam Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) un veikalu tīkla «Fans» rīkotajam tautas slēpojumam, kuru paredzēts organizēt vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu distanču slēpošanā, TVNET informē LSS preses dienests.

Vīriešiem paredzēta 10 km distance, bet sievietēm būs jāveic 5 km. Slēpojums paredzēts brīvajā stilā ar masu startu, kā tas ierasts tautas slēpojumiem.

LSS sadarbībā ar Latvijas slēpošanas izlases atbalstītāju – veikalu tīklu «Fans» – ir nolēmuši veidot jaunu tradīciju un kopā ar Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā, kur sacenšas Latvijas labākie distanču slēpotāji, rīkot arī tautas slēpojumu, kur varēs piedalīties ikviens distanču slēpošanas entuziasts, izņemot, protams, tos sportistus, kas pēdējās trīs sezonās ir vērtēti LSS vai Latvijas Biatlona federācijas rangā, t.i., piedalījušies Latvijas čempionāta posmos vai kausa posmos. Tā ir iespēja ikvienam, neatkarīgi no tā, vai pāris reizes nedēļā vai tikai dažas reizes visā ziemas sezonā tiek uzkāpts uz slēpēm, īstenot iespēju gan paskatīties sacensības, gan arī pašiem piedalīties un izjust sacensību un vienotības garu.

Slēpojumiem paredzēti trīs posmi, un tie norisināsies kopā ar trijiem Latvijas čempionāta posmiem. Pirmais notiks jau 13.janvārī Priekuļos, kad Latvijas čempionāts būs arī FIS sacensības, kurās startēs arī vairāki spēcīgi kaimiņzemes pārstāvji. Otrais posms tautas slēpojumam paredzēts 17. februārī Vietalvā, bet trešais - 10. martā Madonā.

Kopā būs astoņas grupas – četras vīriešu un četras sieviešu, sākot ar jaunākajiem (1983. gads un jaunāki) un beidzot ar vecākajiem (1962. gads un vecāki). Dalības maksa arī ir 2 lati, bet, ja piesakās sacensību dienā, tad būs jāmaksā 10 lati. Pirmo trīs vietu ieguvēji visās grupās saņems «Fans» dāvanu kartes.

Tautas slēpojuma vadītājs un patrons būs pazīstamais biatlonists un Latvijas distanču slēpošanas izlases treneris Jēkabs Nākums. «Slēpošana ir veselīgākā ziemas padarīšana, kas ir pieejama. «Fans» tautas slēpojumā tautas klasei būs iespēja izmēģināt sportistu trasi, pacīnīties ar sev līdzīgajiem, izbaudīt kopības sajūtu lielā, pozitīvā pasākumā. Tā būs arī iespēja sevi pierādīt sarežģītākā trasē ar kāpumiem, nobraucieniem, virāžām.»

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu