Nedēļas nogalē Siguldā notiks Latvijas kausa 2. posms kalnu slēpošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajās brīvdienās, 2. un 3. februārī, Siguldā Kordes trasē notiks Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) organizētais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kurā sportisti sacentīsies ierastajās trīs disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā, TVNET informē LSS preses dienests.

Šogad laika apstākļi kalnu slēpošanai Latvijā ir labvēlīgāki nekā pērn, un prestižāko Baltijas valstu kalnu slēpošanas sacensību posmi var notikt kā plānots – viens janvārī un otrs februārī. Sakarā ar pasaules čempionātu, kas sāksies februāra otrās nedēļas vidū un ilgs līdz 17. februārim, Latvijas kausa otrais posms ir ielikts uzreiz pirmajās februāra brīvdienās.

Sestdien norisināsies divas disciplīnas – supergigants un milzu slaloms, bet svētdien Latvijas kausa otrais posms noslēgsies ar slalomu. Rīta pusē startēs visas trīs jauniešu grupas puišiem un meitenēm – U12 (2001./2002. g.), U14 (1999./2000.g.) un U16 (1997./1998.g.), bet pēcpusdienā juniori, seniori un elites grupa, pie kuras varēs startēt arī trīs labākie jaunieši katrā disciplīnā abos dzimumos. Uz pirmo posmu bija ieradušies kaimiņi igauņi, un viņi noteikti būs klāt arī šajās brīvdienās, līdzi ņemot arī lietuviešus.

Pirms pusotras nedēļas Pilsētas trasē dāmu konkurencē abās slaloma disciplīnās notika ļoti aizraujošas cīņas par uzvaru, it īpaši milzu slalomā, kur Lelde Gasūna savu jaunāko māsu Evelīnu apsteidza par sešām sekundes simtdaļām.

Vīriem gan uzvarētāji visās disciplīnās bija diezgan stabili. Ģirtam Zīlem būs jāmēģina aizstāvēt sava uzvara supergigantā, bet abos slalomos, kur pārāks bija Kristaps Zvejnieks, Kaspars Daugulis ar Miku Zvejnieku centīsies sadalīt ne tikai otro un trešo vietu, bet viņiem būs jāiztur konkurence ar tuvākajiem sekotājiem, kas arī mēģinās iekļūt trijniekā.

Pirmajā posmā ne visi no labākajiem trim jauniešiem izmantoja iespēju startēt pie «lielajiem», bet daži, kas startēja, sasniedza ļoti augstus rezultātus. Dāmu konkurencē U16 grupas pārstāvei Evelīnai Gasūnai trīs godalgotas vietas – uzvara supergigantā un otrās vietas abās slaloma disciplīnās, savukārt Elīnai Sabīnei Nežbortei un U14 grupas pārstāvei Žanetei Gedrai attiecīgi otrā vieta supergigantā un trešā vieta slalomā.

Arī jauniešu grupas puišu Klāva Rubeņa un Elvja Opmaņa iekļūšana labāko desmitniekā elites grupā ir vērtējama ļoti atzīstami, jo jauniešu grupas puišiem atšķirībā no sava vecuma meitenēm ir daudz grūtāk izsisties augšgalā pie junioriem un pieaugušajiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu