Šiciem pēc neveiksmīga pirmā brauciena 11. vieta PK posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Juris un Andris Šici piektdien izcīnīja 11.vietu Leikpleisidas trasē ASV notiekošajā Pasaules kausa priekšpēdējā, astotajā, posmā.

Pēc pirmā brauciena brāļi Šici atradās tikai 16.vietā, zaudējot arī Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam, kuri bija desmitie. Otrajā braucienā uzrādītais trešais labākais laiks ļāva Šiciem pakāpties uz 11.pozīciju, kamēr Gudramovičs/Kalniņš otrajā braucienā uzrādīja tikai 17.laiku un ierindojās 15.pozīcijā.

Gudramovičs/Kalniņš pirmo braucienu veica 44,851 sekundē, bet brāļi Šici neveiksmīgajā braucienā uzrādīja laiku 45,462 sekundes. Savukārt otrajā braucienā Šici trasi veica 44,164 sekundē, kamēr otrajai Latvijas ekipāžai uzrādītais laiks bija 45,946 sekundes.

Ja brāļi Šici pirmo braucienu būtu veikuši otrā brauciena ātrumā, viņi atrastos otrajā vietā.

Par posma uzvarētājiem kļuva vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts, kuri līdz ar šo panākumu priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru kopvērtējumā. Viņi šosezon uzvarējuši sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem.

Otrie 0,131 sekundi nopakaļus bija austrieši Peters Pencs/Georgs Fišlers, bet trešo vietu ieņēma Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers no Itālijas, kuri Vācijas duetam zaudēja 0,301 sekundi.

Brāļi Šici uzvarētājam zaudēja 1,367 sekundes, bet Gudramovičs/Kalniņš - 2,541 sekundi.

Kopumā sacensībās startēja 18 ekipāžas.

Vendls/Ārlts, kuri šogad kļuva arī par pasaules čempioniem, Pasaules kausa kopvērtējumā triumfējuši otro reizi. Pirmo reizi tas viņiem padevās 2010./11.gada sezonā.

Brāļi Šici Pasaules kausa pamatsacensībām bija kvalificējušies automātiski, pateicoties aizvadīto posmu rezultātiem. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ceturtdien notikušajās Nāciju kausa sacensībās uzrādīja septīto rezultātu, nodrošinot dalību Pasaules kausa sacīkstēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā Vendls/Ārlts astoņos posmos iekrājuši 727 punktus, savus tuvākos sekotājus Toniju Egertu/Sašu Benekenu no Vācijas apsteidzot par 129 punktiem. Brāļi Šici tikmēr ar 344 punktiem pakāpušies uz sesto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš ar 174 punktiem atrodas 16.pozīcijā.

Vēlāk piektdien notiks arī sacensības sievietēm, bet sestdien notiks sacīkstes vīriešiem un komandu stafete.

Leikplesidā notiekošajās sacensībās nepiedalās Krievijas komanda, kas jau devusies uz jauno Soču trasi, kur februāra beigās norisināsies sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu