M.Dukurs triumfē PK kopvērtējumā un iegūst 100 000 eiro (164)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Krievijas kūrortā Sočos notiekošajā Pasaules kausa noslēdzošajā devītajā, posmā ceturto gadu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu un arī tika pie 100 000 eiro lielas prēmijas.

Martins Dukurs par 0,17 sekundēm summā apsteidza Krievijas skeletonistu Aleksandru Tretjakovu.

Savukārt Tomass Dukurs otrajā braucienā pieļāva rupju kļūdu un no trešās pozīcijas noslīdēja uz piekto. No uzvarētāja T.Dukurs atpalika par 1,60 sekundēm.

Trešo vietu šajās sacīkstēs ieguva vācietis Franks Rommels, kurš Martinam Dukuram zaudēja 1,40 sekundes.

Martins Dukurs par uzvaru Soču posmā ieguva 100 000 eiro (70 000 latu) lielu Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) prēmiju.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs tika pie 2010 punktiem. Viņam ar 1746 punktiem sekoja vecākais brālis Tomass, bet trešo vietu ar 1636 punktiem ieņēma Aleksandrs Krekels no Vācijas.

Šosezon M.Dukurs uzvarēja astoņos no deviņiem Pasaules kausa posmiem. Viņš ir pirmais sportists, kurš sezonas gaitā spējis uzvarēt astoņos posmos. Savukārt T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpa četras reizes.

TVNET jau ziņoja, ka pasaules čempionātā Sanktmoricas trasē Šveicē 2011. gada un 2012. gada pasaules čempions Martins Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, par nieka 0,03 sekundēm piekāpjoties Tretjakovam.

M. Dukurs šogad ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu, bet T. Dukurs izcīnīja bronzas medaļu.

Komentāri (164)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu