K.Zvejnieks uzvar FIS sacensībās milzu slalomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neilgi pirms Baltijas kausa, kas sāksies otrdien Soumutunturos, ļoti labus rezultātus FIS sacensībās uzrādījuši daži Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Kristapam Zvejniekam Slovākijā notikušajās milzu slaloma sacensībās uzvara un otrā vieta, bet Roberts Rode ar Miku Zvejnieku uzstādījuši punktu rekordus.

Robertam nobraucienā Slovēnijā 40,96 FIS punkti un 14.vieta, bet Mikam slalomā Polijā 40,99 FIS punkti un 6.vieta, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses pārstāvis Ivars Bācis.

Marta pirmajā pusē Baltijas kausa priekšvakarā vairāki Latvijas izlases dalībnieki startējuši vairākās FIS sacensībās, cenšoties ne tikai iegūt augstas vietas, bet arī tikt pie labiem FIS punktiem un pakāpties reitingā.

Slovākijas pilsētā Vratnā notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā K. Zveijnieks izcīnīja uzvaru un otro vietu. Pirmajā dienā 74 dalībnieku vidū, kas pārstāvēja deviņas valstis, viņš abos braucienos uzrādīja otro laiku un kopsummā piekāpās par 0,57 sekundēm par vienu gadu vecākajam mājiniekam Vladimiram Siranam.

Miks Zvejnieks nobrauca par 4 sekundēm lēnāk nekā brālis un ierindojās 18.vietā. Otrajā dienā cīņa par uzvaru atkal norisinājās starp Zvejnieku un Siranu, katram uzrādot ātrāko laiku vienā no braucieniem, bet beigās veiksmīgāks bija un uzvaru izcīnīja Latvijas sportists.

Nedēļas nogalē vairāki izlases sportisti kopā ar izlases treneri Staņislavu Sokoļenko piedalījās FIS sacensībās slalomā Tahko Somijā, kur bez mājiniekiem somiem un mūsējiem startēja arī igauņi, krievi un zviedri. Vīriem pāri par 40 dalībnieku konkurencē pirmajā dienā ātrākais bija Kaspars Daugulis, uzvarētājam Nakki no Somijas divu braucienu summā zaudējot 3,32 sekundes un izcīnot 10. vietu, par 0,17 sekundēm un vienu vietu apsteidzot komandas biedru Robertu Rodi.

Toms Sarkanis un Roberts Briška ierindojās 19. un 25. vietā, no Kaspara atpaliekot attiecīgi 2,20 un 3,76 sekundes. Otrajā dienā bija diezgan līdzīgi, tikai Dauguļa vietā šoreiz Mārtiņš Onskulis, proti, Mārtiņš bija labākais no mūsējiem, arī izcīnot 10. vietu (+2,55 sekundes) un par vienu vietu un 0,26 sekundēm apsteidzot Rodi, kuram atkal 11. vieta un pirmo reizi karjerā slalomā mazāk par 50 punktiem – 48,99 FIS punkti.

Daugulis šoreiz Rodem piekāpās par divpadsmit sekundes simtdaļām un palika 13. vietā. Sarkanim 16. vieta, Briškam 28., bet pēc kļūdas pirmajā braucienā tomēr otrajā dienā līdz finišam tika Miks Zvejnieks, kuram 32. vieta. Abas dienas par latviešiem labāk noslēpoja a igaunis Tonis Luiks, kuram 6. un 8. vieta, labāko mūsējo apsteidzot attiecīgi par pusotru sekundi pirmajā dienā un pussekundi otrajā dienā.

Dāmām 34 dalībnieču vidū Katrīnai Krūmiņai 15.vieta, uzvarētājai Emmai Happonenai no Somijas zaudējot 8,26 sekundes. Vēl par 3 sekundēm lēnāka bija Liene Bondare, kurai 25.vieta. Arī dāmu konkurencē labāk veicās mūsu ziemeļu kaimiņiem, jo Trīne Tobi bija par 2,5 sekundēm ātrāka nekā Katrīna un iekļuva desmitniekā, izcīnot 9.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu