Pļuščenko pieteicies dalībai sacensībām Rīgā (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko oficiāli pieteicis savu dalību novembrī gaidāmajai «Volvo Open» kausa izcīņai, kas norisināsies Rīgā.

Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) valdes priekšsēdētāja Marika Nugumanova, 7.oktobrī, kad beidzās «Volvo Open» kausa izcīņas dalībnieku pieteikumu iesniegšanas termiņš, sarakstā bija atrodams arī Pļuščenko vārds.

Tomēr Nugumanova sacīja, ka tāpat nav vēl droši zināms, vai slavenais krievu sportists tiešām sacensībās startēs. Par to skaidrība būšot vien tad, kad tuvosies «Volvo Open».

Kausa izcīņa norisināsies no 7. līdz 10.novembrim.

Septembrī Pļuščenko treneris Aleksejs Mišins krievu medijiem pavēstīja, ka daiļslidotājs, lai iegūtu dalībai Soču olimpisko spēļu izvēles programmā nepieciešamos Starptautiskā Slidošanas savienības (ISU) punktus, startēs tieši Rīgā.

Lai piedalītos Olimpiādē, sportistam īsajā programmā sezonas laikā jāiegūst 25 punkti, bet 45 punkti nepieciešami izvēles programmā.

Īsajā programmā krievu sportists minimumu jau izpildīja šī gada Eiropas čempionātā, taču izvēles programmā viņš to vēl nav izdarījis, jo savainojuma dēļ šajā programmā Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalījās.

Pēc Turīnas Olimpiādes 2006.gadā Pļuščenko nolēma beigt profesionālo karjeru, bet vēlāk atgriezās, lai gatavotos startam 2010.gada Vankūveras spēlēs. Tagad Pļuščenko plāno beigt startēt pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Pagājušajā gadā Pļuščenko septīto reizi triumfēja Eiropas čempionātā, bet vēlāk traumas dēļ nepiedalījās pasaules meistarsacīkstēs.

Aizvadītā gada izskaņā Pļuščenko jau desmito reizi karjerā kļuva par Krievijas čempionu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu