Dienvidkoreja apstrīd olimpisko spēļu daiļslidošanas rezultātus (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Dienvidkorejas puse ar oficiālu iesniegumu vērsusies Starptautiskajā Slidošanas savienībā (ISU), apstrīdot Soču olimpisko spēļu sieviešu daiļslidošanas sacensību rezultātus, vēsta aģentūra «Yonhap».

Dienvidkorejas daiļslidotāja Juna Kima februārī notikušajās sacensībās izcīnīja sudrabu, strīdīgi piekāpjoties 17 gadus vecajai Adelīnai Sotņikovai no Krievijas.

Tika uzsvērts, ka Kima olimpiskajās spēlēs demonstrēja nevainojamu sniegumu, tomēr tas viņai neļāva saglabāt pēc īsās programmas ieņemto pirmo vietu. Sotņikova pēc īsās programmas bija otrā, bet izvēles programmas noslēgumā apsteidza Kimu par vairāk nekā piecu punktu tiesu, iegūstot labāku tehnisko elementu novērtējumu.

Vēlāk Dienvidkorejas puse ar protesta vēstuli vērsās ISU, aicinot izmeklēt tiesnešu rīcību sacensībās un pārbaudīt, vai tiesnešu darbā nav bijuši ētiska rakstura pārkāpumi. Pēc tam gan ISU prezidents Otavio Činkvanta aizstāvēja tiesnešu darbu skandalozajās sacensībās.

Oficiālajā protestā tiek uzsvērts, ka sacensību tiesnešu rindās bija Krievijas Slidošanas savienības ģenerālsekretāra Valentīna Pisejeva sieva Alla Šehovcova, bet žūrijas sastāvā bija arī ukrainis Jurijs Balkovs, kurš bija viens no tiesāšanas skandāla dalībniekiem 1998.gada Olimpiādē Nagano.

ISU tagad ir trīs nedēļas, lai veiktu iekšējo izmeklēšanu. Vajadzības gadījumā lieta var tikt nodota Sporta arbitrāžas tiesai (CAS).

Kā ziņots, Kima tiecās kļūt par pirmo daiļslidotāju, kura uzvarējusi divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas kopš 1988.gada, kad to paveica vāciete Katarina Vita. Pirms četriem gadiem Vankūverā pašlaik 23 gadus vecā Kima kļuva par olimpisko čempioni, bet vēl viņas kontā ir sešas pasaules čempionātu godalgas. Pēc starta Sočos viņa paziņoja par karjeras beigām.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu