Bjērndālens: Jūtu, ka vēl varu cīnīties augstākajā līmenī (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens karjeru turpinās vēl divus gadus, jo jūt, ka var vēl cīnīties augstākajā līmenī, atzinis pats sportists.

Bjērndālens pēc februārī notikušajām Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm medijiem paziņoja, ka liek punktu karjerai, tomēr pavasarī pārdomāja, nolemjot turpināt sportot līdz 2016.gadam.

«Daudzi cilvēki man ir teikuši, ka karjerai punkts jāliek, kad esi virsotnē. Šādi padomi jau nav slikti, bet to, vai izdarīju pareizu izvēli, redzēsim pēc diviem gadiem,» sarunā ar medijiem pauda Bjērndālens.

Sočos Bjērndālens izcīnīja divas zelta medaļas, tādējādi kļūstot par nopelniem bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Līdz ar to viņa kontā ir 13 olimpiskās medaļas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas -, kas ir par vienu vairāk nekā bijušajam distanču slēpotājam Bjērnam Delī no Norvēģijas.

«Esmu ļoti motivējis sevi turpmākajiem diviem gadiem. Jūtu, ka neesmu līdz galam sevi izsmēlis arī jaunu zināšanu gūšanā treniņos. Tāpat jūtu, ka veselība man ļauj turpināt cīnīties pasaules elitē,» teica Bjērndālens.

Soči Bjērndālenam bija sestās Ziemas olimpiskās spēles viņa karjerā. Šāds panākums izdevies vien vēl trim biatlonistiem - latvietim Ilmāram Bricim, anglim Maiklam Diksonam un krievam Sergejam Čepikovam.

«Pirms pieņēmu lēmumu, ka turpināšu sportot, konsultējos ar sešiem septiņiem tuviem cilvēkiem, un 40% no viņiem bija pret to, ka turpinu. Līdz 2016.gadam var atgadīties visdažādākie scenāriji, varbūt izgāzīšos, tomēr nebaidos. Saliekot kopā pieredzi un zināšanas, rezultātiem vajadzētu būt labiem,» piebilda norvēģis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu